Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Létezik olyan hogy valaki...

Létezik olyan hogy valaki figyeli azt hogy milyen oldalakat nyitok meg a telefonomon? Ha igen, akkor hogyan lehet leállítani?

Figyelt kérdés

Az egyik lakótársam (srác, én lány vagyok) informatikus és folyton olyan témákat dob fel ami alapján az az érzésem hogy valahogy figyeli a netes böngészésemet. Mondjuk ha a horoszkópot olvastam, rákérdezett hogy mi a véleményem a horoszkópokról, ha kirándulóhelyeket néztem akkor arra stb. Kicsit több mint véletlen, meg nagyon célirányos ahhoz képest hogy alig ismerjük egymást, elég íjesztő. Közös wifit használunk, általában a telefonomról netezek.

Létezik ilyen, vagy én vagyok üldözési mániás? Hogyan csinálja? Hogyan tudom leállítani?

2020. máj. 1. 09:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy szakember, nem tudod leállítani.
2020. máj. 1. 09:53
 2/11 A kérdező kommentje:
Kitől kérhetek segítséget?
2020. máj. 1. 09:56
 3/11 anonim ***** válasza:
Igen, a router ha elég okos naplózhatja, hogy milyen oldalakat nyitsz meg. A konkrét tartalmat nem, így attól ne félj, hogy a jelszavaid a kezébe kerülnek. De ha aggódsz, használj inkább mobilnetet.
2020. máj. 1. 09:58
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

- gondolom telefonodon kód van ha esetleg otthagyod valami közösen használt helyiségben

- router naplózhat, be lehet állítani "távoli syslog" szervert, amire küldheti az üzeneteket. Ahogy előttem szóló írta, magát a honlap címét tudhatja meg ebből, egyéb információkat nem hiszem. Kipróbálhatod a mobilnetet, ahogy előttem szóló írta, csak nagyon figyelj, milyen csomagot veszel és nincs -e túlforgalmazás, valamint ekkor videókat nem tanácsos nézni, mert elég hamar elviszik az adatkeretet.

2020. máj. 1. 10:05
 5/11 A kérdező kommentje:
A router naplózását ki lehet kapcsolni? Én is hozzá férhetek akár?
2020. máj. 1. 10:21
 6/11 CspCsj ***** válasza:
100%

VPN szolgáltatást is kipróbálhatsz.

[link]

A kiválasztott VPN szolgáltató applikációját telepíted a telefonra és ha bejelentkezel rajta, akkor a VPN szerverig titkosítva megy minden, és onnét látszódik csak a forgalmad, de azt helyben nem tudják lehallgatni.

Persze ha már telepítettek kémprogramot az eszközödbe, akkor valószínűleg csak a teljes törlés (gyári visszaállítás) segíthet.

2020. máj. 1. 10:51
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem gondolnám hogy kémprogram, de azthogy telepíthetné?
2020. máj. 1. 13:06
 8/11 A kérdező kommentje:
A router tényleg naplóz, de azt hol látja hogy konkrétan melyik oldalt néztem meg? Vagy ezt az információt hogyan lehet a naplózásból kiszedni?
2020. máj. 1. 14:13
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha a router jelszavát tudja, úgyis vissza tudja állítani. "Syslog", "Remote Syslog server" vagy hasonló opciót érdemes keresni, esetleg simán "logging" beállítás alatt lehet.
2020. máj. 1. 15:12
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem üldözési mániád vagy.

De egyszerűbb ha mikor ilyen érzésed van akkor megkérded tőle, szépen.

2020. máj. 1. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!