Térdsérülés után mennyi idő volt míg visszatértetek az edzéshez?
Figyelt kérdés
Egy hete volt egy térdficamom, nem volt törés, porcok, szalagok is rendben (készült röntgen). Előtte futottam, és most nem tudom igazán mennyi pihenőt is kéne hagyni (orvos még egy hetet mondott). Érdemesebb előtte itthon végezni gyakorlatokat, vagy szoba biciklizni?2019. jún. 10. 17:20
3/3 Balois válasza:
A térd egy különleges jószág.
Van ott minden. Csont porc szalagok. Több rétegben. Mondhatnám hogy az emberinszervezetben a legösszetettebb, és legbonyolultabb izület. A sérüléséből való kigyógyulás a sérüléstől függ. Azaz hogy konkrétan MI SÉRÜLT MEG, és mennyire.
A pár napos felépülesi folyattól a 2 éves gyógyulasig bármi lehet. Es van olyan ami sohasem tud meggyógyulni. Vannak olyan sérülesek, amin a térdprotézis segít csak. És vannaknolyan sérülések is, amelyek tünetmentesek egy darabig, de korai "öregedéshez", elhasználódáshoz vezetnek. Azaz 50 évesen úgy fog kinézni a térd mint egy 75-80 évesnek, aki menni alig bír.
Mindenki vigyázzon a térdére. Ezt tudom javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!