Egy "nyeletlen fejsze" mennyi idő alatt szokott megtanulni úszni?
Egyáltalán nem tudok úszni. Ha betesznek a vízbe egyenletesen gyorsuló mozgással , egyenes vonalban haladok lefelé. Ráadásul bátortalan is vagyok (eufemizmus a víziszonyra).
Egy ilyen alkat mennyi idő + anyagi ráfordítással tanulhat meg úszni (úgy általában)?
A kérdésem komoly, kérem hogy csak komoly válaszokat írjatok.
Hadd írjak én is egy félig tudományos megközelítést. Elnézést érte előre is. Az emberi test átlagos sűrűsége kisebb, mint a vízé. Így Archimédesz törvénye miatt lebeg a vízen. Ha elhiszed, hogy tudsz lebegni. Ha nem hiszed el, elsüllyedsz. A pszichológia képes legyőzni az Archimédesz törvényt. Szerintem.
"Sajnos" a légzőszerveink nem a fejünk búbján vannak, ami kiállna a vízből lebegéskor. Ezért kell megtanulni levegőt venni úszás közben.
Türelmes oktató kell hozzá. Aki jól ráérez arra, mi nem megy. Pár hónap után simán lehet eredmény. Érdemes belevágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!