Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Kezdő horgászként tanácsok?

Kezdő horgászként tanácsok?

Figyelt kérdés

Régebben horgásztam már, de már arra sem emlékszem hogy működik az orsón a fék, vagy hogy hogy kell bedobni kb.

Mindenképpen fenekezni szeretnék, de rettentően bejön ez a method feederezés is, bár sose próbáltam. Tanácsot szeretnék kérni, milyen horgászszettet vegyek? Heti egyszer szeretnék kijárni egy kis tóra, pontyok, keszegek, kárászok, csukák vannak a tóba.

30-40 ezer forint a keret.

Nagyjából mindenre szükségem lenne, semmim nincs

2018. máj. 2. 18:43
 1/5 anonim válasza:
100%

A walterlandon (írd be) vannak akciós szettek. Ha methodozni akarsz akkor valamilyen feeder szettet válassz ( úgy gondolom hogy kezdőként ne drágább cuccokkal kezdj) ezek elég olcsók , persze fajtától függően.

Én 3,60 vagy 3,90 meteres botot ajánlok ès az orsón mindenképp legyen első fék (methodnál fontos ).. a bot keménységét te válaszd ki attól fuggoen hogy mennyire szeretnél sokáig fárasztani light feeder vsgyis a puhább botok kb. 70-120 ig vannak a medium vagyis a kémény és a lágy között van ez 130-180 ig van kb. A heavy meg extra heavy az e fölött van de azt folyóra ajánlott használni , ezek vannak olyan kemények is mint egy bojlis bot..

A bot ártól függöen más anyagokból van az olcsobb kompozit (egyfajta műanyag ) egy nagyon hajlekony de strapabíró anyag amiben nagyon sok erőtartalék van. Nekem speciel ilyen van.

Van a carbon amit úgy jelölnek hogy m-8 , m-9 m-10 stb itt ahogy növekszik a szam úgy nő a minősége is. Ezek drágábbak de megérik az árukat . ( ha villámlik akkor érdemes vigyazni vele :D )

Azzhiszem a botokról ennyit.

Az orsó mint mondtam legyen első fekes legalabb . Általában van rajtuk nyeletofék is ami hasznos dolog tud lenni.Az orsoban minnel tobb a csapágy annal jobb , röviden tömören.

Zsinorbol ugye van fonott ès monofil (az a műanyag )

Methodnál fontos hogy minnél vékonyabb legyen a zsinor ezért inkább a fonott ajánlott mert ez ugye sokkal többet kibír ès nincs nyúlása ezaltal közvetlen kapcsolatban tudsz maradni a horgoddal. A színe legyen a fenékhez hasonló.

Ha a tavon nem engedik a fonottat (mert van ilyen ) akkor kénytelen leszel monofilt használni. A fonottbol úgy vélem hogy az ideális vastagság az olyan 0.18 mm körül van , ez nem vágja szét a halat mint mindjuk rgy 0,14-es. A monofilnál ha ugyan ilyen vékonyat veszel akkor ovatosabban kell farasztani mert konyebben szakad de én 0,20 - 0,22 mm ig valasztanek.

A horog véletlen sem legyen nagy .

Azt hiszem a felszerelesrol ennyit.

Az etetoanyagot mindig rostáld át szitával a könyebb bontás érdekében.

A methoddal nem fogsz mellé ;).

A felszerelésedhez amit ajánlanék márkák: Nevis -ez egy olcsó márka de nem azt jelenti hogy szar is (tapasztaltam ) ajánlani tudom.

Ha drágábbat szeretnél akkor ott van a haldorado, okuma és meg sok más.

Csaliügyben hallisztes etetőanyagot ajánlok ami lehet hogy nem feltétlenül olcsó ne minden szeme megéri. Bojliban igazából annyi a lényeg hogy ne üssön el túlságosan az etetőanyagtól .én fluo bojlikat szoktam használni.

Itt én a Feedermániát ajánlanám legföképp (nem vagyok lefizetve :D ) esetleg a haldorado csak ne a kék fúziót ne mert az borzalmas. Vannk jó anyagjaik a maros mixnek , timar mix, nováknak is ès még sorolhatnám.

Ja , és a kosár ha methodozol akkor igazából mindegy a márka az a lényeg hogy amikor kiszeded a töltőböl akkor ne essen szét az anyag mert akkor vagy tul vizes vagy száraz.

Kézzel soha ne tölrsd megert ha tul töltöd akkor fejjel lefelé ér a fenékre ès akkor az istenért sem lesz kapásod.

Lehetséges, hogy túlságosan is kifejtettem , ha igen akkor elnézést kérek :D

Remélem segítettem

Ha valamit meg nem mondtam akkor szólj :)

2018. máj. 2. 22:19
 2/5 anonim válasza:

Ja,ès sokat fejlődhetsz ha nézel videókat akár Haldorádó akár feedermánia vagy Erdei Attila .Ezek mind fent vannak Youtubeon

Persze ha idáig nem tudtad

2018. máj. 2. 22:21
 3/5 A kérdező kommentje:

Hú köszi szépen, ilyesmi választ vártam.

Köszönöm!!

2018. máj. 2. 22:26
 4/5 anonim válasza:
100%
Nincs mit
2018. máj. 2. 22:46
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nézegesd az F&H-t, pecatúrát a tv-ben. :) Eleinte húzós lesz mire mindened összeáll.
2018. máj. 4. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!