Spiccbottal szeretnék pontyra menni! Milyen szereléket, úszót, horgot, stb válasszak? Kezdő vagyok, tanácsok is kellenének.
Hosszú évek óta nem horgásztam. akkor is csak 3 m es spiccel, keszegeztem...
tegnap vettem egy 5 méteres botot, hozzá valo 0.16os damillal, 2g-os úszóval és pici horoggal (talán 10es) felszerelt szereléket, és a horgászboltos szerint ez bőve jó lesz pontyozni ugyanúgy mint keszegezni, stb..
tóban szeretnék pecázni.
Infóim szerint 3 kg nál nagyobb hal nincs benne.
Vettem még 0.18as damilt, 5 kgra van tesztelve.
Ehhez milyen úszókat, horgokat, ólmokat vegyek még ha saját magam is akarok szereléket kötni?!
Neten utánanéztem, de mindenhol a bot begumizását írják...én nem akarnám, (sztem meg nem is lehet ezt amit vettem)
Ez a 0.18 as damil jó lehet előke nélkül egy az egyben spiccbotra?! vagy mindenképp kell előkét is kössek?!
Várom a válaszokat!
Azért egy 3 kg-os potyka ezt a szereléket elég rendesen haza tudja vágni, hogy finoman fogalmazzak: sportszerű a szereléked pontyra, adsz neki esélyt a menekülésre...:)
Minden csőspicces spiccbotot be lehet gumizni, javaslom, hogy tedd meg, ha van rá lehetőséged, és tényleg olyan helyen használod, ahol a part menti vizekben is esélyes a ponytfogás.
értem...:/
Az az érdekes, ohgy a horgászboltba aztmondták hogy ez jó lehet hozzá..noha nem az lenne az érdeke, ohgy minnl drágábbat rámsózzon!?
Azt mondja : a spiccbotos nagyhalas (ponty,amur stb.. és nem 30-40 dekás dévérek) változata a rakósbotozás.
Gumizás azért kell mert a spicc (és rakós is) egy relatív tömör,gerinctelen bot,ott törne kétfelé ahol csak tudna!
keszegezésnél mi van? - kapás,és egy mozdulattal kiemeled,nagyobb tenyeres 30-50 dekás egyednél is relatív ez van,csak az még "küzd picit" és azt nem csak emeled,hanem picit vontatod mellé,amint megindulna egy pont a pici spiccbot könyörögne az életéért és az utolsó tag végéért!
A gumi egy bizonyos féket és erősítést ad a botnak,a gumi egy csonka kúpon a bot erősebb részén kezdődik,ami még nagy felületű is,ezért jobban bírja már a bot,a gumi pedig minden kirohanást korrigál,fékez,nem egy nagy ellenfélt érez a bot ,hanem egy puha gumit ami meg-meg feszül,de mivel puha "szétterül" .
De 5 méteres botot én még nem gumiznék,azt szépen 1-1 szem csontival dévérezni,kárászozni hagynám.
Vennék egy 6-7 m-es botot ,azt begumiznám.
szerelék?
18-20-as zsinór jó.
Mivel itt a lehelletfinomságot nézzük egy 10 (vagy max 12-es) horoggal "koronáznám" meg.
Itt nem cél a nehéz szerelék,a nagy úszó ,a táv miatt ,itt úgy is fix!
Úszónak egy 1-2 gramm közötti,fix pontos (2-3 pontos) úszót választanék pl : CRALUSSO CAPRI 1,5 G , EXNER CARP LIGHT 2 G ->ilyesféle,vagy hasonló formavilág,tehát nem felfektetős).
Súlyozás egyedi,a lényeg ,hogy az antenna ~ 1.5-2 centit lógjon ki a vízből).
Tanácsolnék : egy csomag horgot vegyél ,amibe min. 10 db van,vegyél 1 100m-es 18-20 -as zsinórt,1 csomag 0.2-0.5 közötti ólmot,és : több úszót!
a lényeg,hogy legyen nálad több szerelék,mert ha beszakad,akkor kell másik,érdemes otthon elkészíteni őket ,létrára tenni (szerelékttartó létra).
köszi az infót!
hasznos ment, ezeket bevásároltam a horgászboltba amiket mondtal :D
nem gumizom be a botot...eldöntöttem.
2 ezerért vettem az 5 méteres botot...ha eltörik vagy ilyesmi, tanulópénz...ennyi. holnapután horgászverseny, és ma a szerelékek kötésével stb elment az idő...plusz az orsós matchbotomat is úszósra kéne megcsináljam, de ahhot egyenlőre ötletem sincs hogy fogjak hozzá...
Én spiccbottal versenyen dévérre és kárászra mennék (keszegre) ,mivel mohók és relatív nagyra nőnek.
Match boton meg kérdés ,mire mennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!