Hogy tanulhatnék meg úszni 28 évesen?
28 éves férfi vagyok, és jó lenne úsznom a derekam miatt. Óvodában nem mentem, ált iskolában kötelező volt, de kb a medence szélén unatkoztam. Legtöbb ami ment: Siklás lábtempóval + deszkával. Aztán középiskolában volt még kb 2 alkalom mikor a tesitanár rávett. Kicsi víziszonyom is van, irtózom attól ha mozgat a minimális hullámzás, meg nem bírom a hideg(viz)et. Egyszerűen lemerevedik tőle még a rekeszizmom is.
Amire rájöttem: Nem ad biztonságérzetet, ha a partról instruálnak. Valamint túl gyorsan reagálok. Ebből reflex szerű kapálódzás keletkezik, ami a szárazföldön hasznos, a vízben kontraproduktív. + ha érzem hogy lejjebb kerül a fejem, akkor gyorsan levegőt veszek (addigra már inkább vizet. Ez utóbbit mondjuk orrcsipesszel el lehetne kerülni)
Tudtok valami jó oktatót, helyet, módszert? Budapesti vagyok amúgy.
Azt elfelejtettem írni, hogy középsuliban már nem ment a siklás sem. 1-1 labdás próbálkozás volt, de nem nagyon merek nekilendülni vízbe tett fejjel. Felemelt fejjel meg úgy sűlyedtem, mint a nyeletlen fejsze.
Én a vízre sem tudok felfeküdni. Nem tart meg. Termálvízben próbáltam (annak nagyobb a sűrűsége, mert kb 40g ásvány van benne literenként), de az is csak pár másodpercre tartott meg. pedig a fülemet is a víz alá tettem. Épp csak a szemen meg orrom látszott ki.
Szerintem keress egy olyan úszóoktatót, aki jó, ért hozzá, és megtanít nem a medence széléről dirigálva, hanem benn a vízben, aki jön melletted, adja a feladatokat, és segít.
Én úszóedzésre járok az enyémhez, ő mindig a vízben van (kivéve a nehéz napokon, 28 naponként egyszer), és látom, hogy a gyerekeket ugyanolyan szépen, jól tanítja, mint a nyugdíjasokat.
Ha budapesti vagy, és érdekel, ki ő és hol található, akkor írj privátot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!