Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogy tanulhatnék meg úszni 28...

Hogy tanulhatnék meg úszni 28 évesen?

Figyelt kérdés

28 éves férfi vagyok, és jó lenne úsznom a derekam miatt. Óvodában nem mentem, ált iskolában kötelező volt, de kb a medence szélén unatkoztam. Legtöbb ami ment: Siklás lábtempóval + deszkával. Aztán középiskolában volt még kb 2 alkalom mikor a tesitanár rávett. Kicsi víziszonyom is van, irtózom attól ha mozgat a minimális hullámzás, meg nem bírom a hideg(viz)et. Egyszerűen lemerevedik tőle még a rekeszizmom is.

Amire rájöttem: Nem ad biztonságérzetet, ha a partról instruálnak. Valamint túl gyorsan reagálok. Ebből reflex szerű kapálódzás keletkezik, ami a szárazföldön hasznos, a vízben kontraproduktív. + ha érzem hogy lejjebb kerül a fejem, akkor gyorsan levegőt veszek (addigra már inkább vizet. Ez utóbbit mondjuk orrcsipesszel el lehetne kerülni)

Tudtok valami jó oktatót, helyet, módszert? Budapesti vagyok amúgy.

2018. márc. 23. 23:06
 1/4 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem írni, hogy középsuliban már nem ment a siklás sem. 1-1 labdás próbálkozás volt, de nem nagyon merek nekilendülni vízbe tett fejjel. Felemelt fejjel meg úgy sűlyedtem, mint a nyeletlen fejsze.

Én a vízre sem tudok felfeküdni. Nem tart meg. Termálvízben próbáltam (annak nagyobb a sűrűsége, mert kb 40g ásvány van benne literenként), de az is csak pár másodpercre tartott meg. pedig a fülemet is a víz alá tettem. Épp csak a szemen meg orrom látszott ki.

2018. márc. 23. 23:12
 2/4 anonim ***** válasza:
Nincs olyan ismerősöd aki tudna segíteni? A legjobb barátnőmet úgy sikerült megtanítanom úszni, hogy először a medence 2 méteres közelébe sem mert menni, csak szó szerint sírt a partján.
2018. márc. 24. 03:06
 3/4 anonim válasza:

Szerintem keress egy olyan úszóoktatót, aki jó, ért hozzá, és megtanít nem a medence széléről dirigálva, hanem benn a vízben, aki jön melletted, adja a feladatokat, és segít.

Én úszóedzésre járok az enyémhez, ő mindig a vízben van (kivéve a nehéz napokon, 28 naponként egyszer), és látom, hogy a gyerekeket ugyanolyan szépen, jól tanítja, mint a nyugdíjasokat.

Ha budapesti vagy, és érdekel, ki ő és hol található, akkor írj privátot!

2018. márc. 24. 09:51
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönőm a válaszokat. Mentek a zöld kezek!
2018. márc. 24. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!