20 évesen hogyan tanulhatnék meg úszni?
Harmadikban jártam úszni, de mivel addig nem nagyon jártunk sehova, ezért nagyon féltem a víztől. Valamint az öcsém nem akart, hisztizett, aztán engem is kivettek. Azóta meg az évi két alkalommal a strandon nem tanulok meg...
Keresek egy pasit, aki megtanít :D
Tájföld :D
Amúgy az csak vicc volt.
Ebben az esetben két vonalra bontanám a dolgot;
1.: ha azért nem tanultál már meg korábban is úszni mert pl. nem volt kötelező, nem volt rá igényed, kedved stb, de most jobban rá vagy állva illetve még kedved is lenne hozzá és - a kérdésből ítélve - kellő elszántságod is van hozzá, akkor probléma nélkül menni fog a dolog!
2.: ha a kérdésben leírt félelem a mai napig fennáll, akkor elképzelhető, hogy lesznek vele problémáid.
Igazából sose szerettem az ilyen kérdéseket, ezek mind csak az elhatározás, akarat, kitartás kérdése, szóval itt az ember csupán pszichológiáról beszél! Ha rá vagy állva vagy esetleg rá leszel állva a vízre, élvezni fogod, akkor úgy ahogy egyesek írták, ki se lehet szedni a medencéből... ha nem leled örömödet benne, akkor sose fogsz jól, szépen és kitartóan úszkálni...
Én anno kisgyerek koromban telehánytam a gyerekmedencét és olyan félelmem sose volt még előtte, mint amikor bejelentették, hogy kötelező az úszás a gyerekeknek. Jó pár évvel később az egyik oktató azt mondta, hogy sok olyan gyerek ment már át a keze alatt akik nem szerették a vizet, - ő foglalkozott mindig az ilyen víztől fosós kölykökkel mint én - de én viszem a pálmát mind közül!
Most meg rendszeresen betalál valaki, kérdezgetnek, megtapsolnak, hogy valamilyen egyesületi tag vagyok-e, mert a tréningeim után levezetésnek egy kis apnoé-tréninget tartok magamnak és szépen lenyomok 10x1 hosszt 25 méteren a víz alatt, full nyugodtan. Ahhoz képest, hogy az volt a rémálmom, hogy vízbe kell menni - nem int Nálad, hogy strand meg egyebek, semmi! - mára egész jól felfejlődtem! Persze egy tudatalatti para a mai napig van, de ezt egész jól megtanultam kikapcsolni illetve kontrollálni.
Szóval hajrá! ;)
7-es vagyok; Igen, egyfajta víziszonyom még mindig van valahol, csak ez az elmúlt 11 év alatt valahogy annyira "elkopott" illetve már megtanultam vele úgy élni, hogy félig-meddig ki tudom kapcsolni és már nem jelent gondot.
Az apnoés úszásnak olvass utána google-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!