A spiccbot végére hogyan, milyen csomóval kell rákötni a damilt?
gondolom ilyenről van szó :
Ezeket én azért nem szerettem,mert tipikusan bíbelődös cuccok.
Persze ez is 30 másodperces mutatvány.
Ha kap egy másik következő spiccbotot ,akkor gyorskapcsosat kapjon,vagy aminek a végén nincs semmi (gumizni való) bár a mostanit is bőven lehet gumizni.
Kb 1-1,5e ft egy begumizás,és akkor 3 mp lesz a "damil" ráhelyezése.
De mostani helyzetben : ugye ha a végére kötöd,akkor le kellene vágni vagy damillal összecsukni...
Vannak horgász kapcsok,amiket a végére lehet akasztani,és horgászat közben kb 3 mp cserélni,ha elszakad vagy akármi.
Hátrányuk : sajna zörögnek meg mindent.
ilyen pergetőkapoccsal a legegyszerűbb : [link]
Össze kell nyomni ,aztán mehet a bot végén a "fém" szembe ,majd a hurok is bele és kész is.
Csak szegényke alapjáraton zörög meg minden.
Ha levágom azt a kis gyűrűt és pillanatragsztóval ragasztok rá ilyet az jó lehet?
Lehet ragasztani,de inkább gumizni szokták,bár egy jobb (nem gagyi) ragasztó keszegezni még bőven elég lehet.
Barkácsban pöppet jártas emberre bíznám.
Többféle méret van a gyorskapcsokból.
Pontos méretet kell venni,mert ha kicsi akkor ugye nem megy rá,ha nem akkor csak a ragasztó fog tartani,az meg nem tartós.
Legyen szoros,ha ráhúzzuk éppen hogy rá menjen.Majd ragasztó. :)
A drótot kombináltfogóval elcsípni a leggyorsabb.
A spicc végét ahova a gyorskapcsot tesszük érdemes 1 nagyon picit megérdesíteni csiszolópapírral,így jobban fog a ragasztó.
Ha iskolás akkor már gondolom minimum 7-8 éves.
Következő spiccbotnak egy 4-5 métereset tudok ajánlani,azzal letud menni mélyebbre,az gumizható könnyen,és egy 1,5-2 kilós dévér vagy kárász is könnyedén megfogható,de egy 4 kilós beugró ponty is kiimádkozható...
Vagy orsós bot :)
Vegyél egy sima kicsi forgókapcsot és arra kösd a damilt. A kapcsot már könnyen lehet fel-le rakosgatni. Célnak tökéletesen megfelel, évek óta így használom.
A gyerek meg nagyobb pecás lesz hamarosan és nem fog ilyesmi miatt fájni a fejed, mert a cájgjai közelébe se fog engedni. :)
Én Rapala csomóval szoktam.
Csinálsz egy hurkot a damil végétől 5-6 cm-re. Átdugod a kis véget a fém karikán, majd át a hurkon. A damil karikára ráfogsz, megteketed a véget a fő damil körül 4x-5x, majd átdugod a damil karikán szemből. Meghúzod.
Ezzel lesz egy csomó kis füllel, rohadt erős, de a forgóval ellentétben nem húzza le a spiccet és nem zörög idegesítően.
25N :D
A forgókapocsról le kell vágni a forgót, bőven elég csak maga a kapocs, vagy ha eleve csak kapcsot veszel? Ezt ugyanis könnyen fel-le lehet rakosgatni, peca elején és végén, vagy menet közben is lehet cserélni a komplett szereléket. De ha odakötözöd, az már macerásabb ügy. A begumizott botot is úgy csinálom, hogy a gumi végére egy forgót kötök, és ebbe akasztok egy kapcsot. Nem használok stonfot, az első gumiszakítás után azonnal rájöttem, hogy nem túl gazdaságos. :)
Ha zavar a zörgés, egy kis szilikoncsövet rá lehet húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!