Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogyan etessek pontosan és...

Hogyan etessek pontosan és koncentráltan folyóvízen partról?

Figyelt kérdés
2017. aug. 22. 19:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Folyóvízen nem nagyon vagyok otthon, de olvasgatok ezt azt.

Szerintem egyik lehetőség, hogy sok földet keversz a kajába, ehhez téve élőanyagot és magvakat meg etetőanyagot. Így talán kevésbé hordja szét a víz.

Még amit láttam Romániában, hogy egy rácsot toltak be a vízbe, amibe kenyér volt zárva. A halak csipegetik ugye a kenyeret. Ezt te is tudod csinálni, még rács se kell, csak egy nagyobb kő, amire rákötöd a kenyeret. Csak ne felejtsd el kihúzni ezt, mert utána el lehet benne akadni.

A harmadik verzió meg szerintem az hogy nem etetsz, hanem bízol kizárólag önmagában a csaliban. Nagy dobásoknál, bent a mederben szinte lehetetlen "tartani" az etetést. És ahogy hallom a nagyobb halak ott állnak.

Viszont folyón legtöbbször nem muszáj messze dobni, tehát az első két lehetőség is áll.

2017. aug. 24. 19:03
 2/3 A kérdező kommentje:
Igazából az a problémám hogy nem tudom hogy a beszórt magok hol érnek feneket és vajon mennyire sodorja el őket a viz.Kis folyó amúgy elég lassú folyással de változó mélységgel.
2017. aug. 24. 21:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezt nehéz felmérni sajnos, mert szerintem a horgászhely előtt elterül az etetőanyag, de lefelé is sodródik még ugye.

Bár ez előnyös is lehet, mert így az áramlat jóvoltából leúszó szemcsék odacsalják a halakat.

Szerintem egy adott sávban érdemes úsztatni vagy görgetni a szereléket, ahol ugye etetsz.

Itt nem tudsz egy fix helyet meghorgászni tökéletesen fix etetéssel.

Annyit tudsz tenni, hogy megkötöd az anyagot, de itt is lesz lemorzsolódás.

Ezt pedig ki kell tapasztalni. Valószínű a bedobás helyétől olyan 3-5 méterre érhet le az etetőanyag.

Ne vedd készpénznek, csak próbálok saccolni. Kalkuláld bele a sodrást is. Igazából ki lehetne számolni, hogy kb. hol ér le a gombóc vagy kosár. Akár sima saccolással, próbálgatással.

2017. aug. 25. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!