Horgászok Feeder botal folyóvizen hány gramosnak kell lenni az etetőkosárnak hogy a sodrás ne vigye ell?
Nem a kosár súlyától függ ,hogy a sodrász elviszi-e,hanem a kosár kiképzésétől!
Link az ideális kosár képéről:
Én annyit hozzátettem házilag,hogy alulra is tettem 1 kereszt talpat, ill a kereszt talpak végére tettem pici 5-5 mm-es lefelenéző tüskéket,hogy jobban fogjon,de a két kereszttalpal is már stabil...
hiszen, 10/9 esetben a sodrász nem viszi hanem görgeti a kosarat.
Lehet karmokat szerelni a kosárra, bizonyosan stabilabban a helyén marad, de akkor is kell jócskán súlya is legyen, mert a fizika törvényeivel nem dacolhat. Ha a tüskék miatt gurulni nem tud, akkor majd csúszni fog a fenéken. Meg maszatot összeszedni a fenékről!
Tény, hogy a lapos, szögletes ketrec formájú kosarak jobban megállják a helyüket a sodrásban, és az is tény, hogy ennek ellenére is kellhet akár 100-120 gramm ólmozás is, ha erős, húzós sodrás van, pláne, ha nagyobb távolságra kell dobni (folyón már 30-40 méter is nagynak számít). A langós, sekélyebb vízben 10 méterre történő horgászathoz meg elég lehet a 30 gramm is.
Egyébként azokkal a tüskékkel szerelt kosaraddal lesz majd egy baj, de ezt majd Te is észreveszed.
Állandóan bele fog tekeredni az előkezsinór.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!