Szerintetek a Döme Gábor CARP FIGHTER 390H bottal folyóvízen lehetne pecázni, illetve egy bojlis tavon akár 20kg-os hallal szemben mennyire állja meg a helyét?
A mai botokat hallal szinte lehetlen eltörni, minden csak fárasztási technika kérdése.
Bojlis tóra jó lesz, folyóra már nem biztos. Azért nem, mert a nagy sodrás miatt sokszor akár 200g-os ólmot is kell használni. Azt egy sima heavy nem hiszem, hogy jól bírná.
XH (Extra Heavy ) vagy SH ki hogy nevezi már alkalmasabb lenne.
Kis sodrású folyón oké a sima heavy is,de mondjuk egy duna egyes szakaszain kell sokszor a 180-200as ólom,vagy szögeskosár.
Hallal szemben lényegtelen.
Fogtam már sima matchbottal is 14-es amurt,az pedig olyan mint 20-25-ös ponty minimum.
A kéz a fontos amiben van a bot :)
"Fogtam már sima matchbottal is 14-es amurt,az pedig olyan mint 20-25-ös ponty minimum." - ilyen kijelentést nem tennék.
Azonos fajú halaknál is lehetnek meglepő, megmagyarázhatatlan különbségek nem kevésszer fordult már elő, hogy egy 8-9 kilós hal sokkal erősebben, hevesebben küzdött a horgon, mint az aznap kifogott 15 kilós társa.
A ponty és az amur fárasztása közötti különbség pedig ott mutatkozik meg igazán, ahol akadók is vannak a vízben: az amur tudatosan nem keresi az akadókat, a ponty viszont igen.
A kérdezőnek is azt kell mérlegelni, hogy a kérdéses helyeken milyenek a viszonyok. Nyílt akadómentes terepen elméletileg bármekkora halat ki lehet fárasztani, de ahol vannak akadók (víz alatti tuskók, fák, tökleveles, hínármező, ritkás nádas, sás stb.) a ponty oda szándékosan megpróbál bejutni. A amur nyílt vízen saját magát fárasztja, nem fut tudatosan akadóba, legfeljebb belehúzza a zsinórt fárasztás közben.
"Miért mindenki ezt a szar Döme féle botokat akarja venni????"
Nálam speciel már jó ideje a sor végére kerülnek a haldorado, és Döme bazárjai, ha van más is a választékban.
Nem volt ez mindig így, sok cuccot kipróbáltam tőlük.
Ma már az a véleményem, hogy ami elfogadható minőségű az is túlárazott, a Nevis pedig legendásan megbízhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!