Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Szerintetek a Döme Gábor CARP...

Szerintetek a Döme Gábor CARP FIGHTER 390H bottal folyóvízen lehetne pecázni, illetve egy bojlis tavon akár 20kg-os hallal szemben mennyire állja meg a helyét?

Figyelt kérdés
2016. márc. 15. 11:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A mai botokat hallal szinte lehetlen eltörni, minden csak fárasztási technika kérdése.

Bojlis tóra jó lesz, folyóra már nem biztos. Azért nem, mert a nagy sodrás miatt sokszor akár 200g-os ólmot is kell használni. Azt egy sima heavy nem hiszem, hogy jól bírná.

2016. márc. 15. 11:26
 2/13 anonim ***** válasza:

XH (Extra Heavy ) vagy SH ki hogy nevezi már alkalmasabb lenne.

Kis sodrású folyón oké a sima heavy is,de mondjuk egy duna egyes szakaszain kell sokszor a 180-200as ólom,vagy szögeskosár.

Hallal szemben lényegtelen.

Fogtam már sima matchbottal is 14-es amurt,az pedig olyan mint 20-25-ös ponty minimum.

A kéz a fontos amiben van a bot :)

2016. márc. 15. 11:31
 3/13 A kérdező kommentje:
Tiszán, Dunán nem horgásznék vele, max kisebb folyókon, csatornákon, de inkább tavakon ahol a kapitálisabb egyedek is megtalálhatók pontyból illetve amúrból.
2016. márc. 15. 11:52
 4/13 A kérdező kommentje:
Tavon a távolság maximum 70-90 méter lenne ezért a 420as botnak nem tudom hogy lenne értelme főleg ha kisebb csatornán is használnám a botot. Vagy szerintetek jobban járnék egy 360XH-val? :/
2016. márc. 15. 11:54
 5/13 anonim ***** válasza:
390 xh.
2016. márc. 15. 12:54
 6/13 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :)
2016. márc. 15. 12:57
 7/13 A kérdező kommentje:
Ha a víz(tó) (enyhén) akadós akkor elég a Heavy?
2016. márc. 15. 13:19
 8/13 anonim ***** válasza:

"Fogtam már sima matchbottal is 14-es amurt,az pedig olyan mint 20-25-ös ponty minimum." - ilyen kijelentést nem tennék.

Azonos fajú halaknál is lehetnek meglepő, megmagyarázhatatlan különbségek nem kevésszer fordult már elő, hogy egy 8-9 kilós hal sokkal erősebben, hevesebben küzdött a horgon, mint az aznap kifogott 15 kilós társa.

A ponty és az amur fárasztása közötti különbség pedig ott mutatkozik meg igazán, ahol akadók is vannak a vízben: az amur tudatosan nem keresi az akadókat, a ponty viszont igen.

A kérdezőnek is azt kell mérlegelni, hogy a kérdéses helyeken milyenek a viszonyok. Nyílt akadómentes terepen elméletileg bármekkora halat ki lehet fárasztani, de ahol vannak akadók (víz alatti tuskók, fák, tökleveles, hínármező, ritkás nádas, sás stb.) a ponty oda szándékosan megpróbál bejutni. A amur nyílt vízen saját magát fárasztja, nem fut tudatosan akadóba, legfeljebb belehúzza a zsinórt fárasztás közben.

2016. márc. 15. 23:02
 9/13 anonim ***** válasza:
Miért mindenki ezt a szar Döme féle botokat akarja venni???? Ja,tudom a reklám.... Jó a Dunára a heavy is. Nem csak a kanyarokban vannak a halak,meg a nagy sodrásban. Nekem is van heavy botom 100gr-os kosárral böven jó közepes sodrásban. Csak behajlik a spicc egy kissé :-).A lényeg hogy minél több karbon legyen benne.Én 90%-ban csak a Dunán horgászom már pár éve. Ezért van egy 80-230gr-os mert ez azért jobban illik oda. Hátránya több a leakadás a merevség miatt. Erögumi megoldás lehetne,de én nem bízok benne. Ha több kilós márna vagy ponty megindul így is megy az ima, hogy bírja ki a damil ami estleg már pár helyen gyengébb a kelleténél. Végtelenségig nem engedhetjük a féket parti horgászatnál.
2016. márc. 18. 23:45
 10/13 anonim ***** válasza:

"Miért mindenki ezt a szar Döme féle botokat akarja venni????"

Nálam speciel már jó ideje a sor végére kerülnek a haldorado, és Döme bazárjai, ha van más is a választékban.

Nem volt ez mindig így, sok cuccot kipróbáltam tőlük.

Ma már az a véleményem, hogy ami elfogadható minőségű az is túlárazott, a Nevis pedig legendásan megbízhatatlan.

2016. márc. 18. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!