Balaton átúszás komoly készülés nélkül?
Már évek óta tervezem a balaton átúszást, de eddig féltem belevágni. Kevés lehetőségem van készülni, párszor szoktam úszni a balatonban nyaranként, akkor ilyen 1-2 km nem szokott gondot okozni, de ennél többet még nem úsztam egyszerre.
Nagyon eltérő véleményeket hallani, van aki több hónapos felkészülést tart szükségesnek, de közben látom hogy át szokták úszni minden évben abszolút nem sportos nagyon túlsúlyos, akár idősebb emberek is mindenféle felkészülés nélkül.
Érdemes elmenni így? Nyilván nem az a cél hogy 2 órás időket ússzak, de azért nem is 5-6 óra alatt szeretnék beérni.
Pedig jobb lenne gyakorolnod, felkészülni rendesen.
Mi van ha nem birja a szived , vagy bármi probléma lenne?
Ne ott derüljön ki.
Fokozatosan lehet a szervezetet terhelni.
Majd hússzor átúsztam a Balatont, ha itthon vagyok, mindig megteszem. Készültem az elsőre, utána sosem. Sportos vagyok, de van amikor kihagyok edzést, mozgást. Az átúszás fejbem dől el, ezenkívül pedig a szél, a vízhőmérséklet, az étkezés és egy pár alkati dolog az, ami számít a véleményem szerint. Vagyis elhatározás, kitartás, jó erőbeosztás, megfelelő kaja. Én évek óta ugyanannyi idő alatt úszom át, akár készülök, akár nem. Vagyis kb 2óra20 perc. (Ha úszóedzésre járnék, nyilván jobbakat is úszhatnék ennél)
Remélem segítettem.
Amúgy ha nem megy, ott vannak a hajók 100m enként, kimehetsz és a partra visznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!