A haverom aki évtizedek óta horgászik, azt tanítja hogy a törpeharcsát nem szabad visszadobni a vízbe, akkor sem ha neked nem kell semmire. Ez így van?
Érdekel a horgászat és voltam kint párszor már haverral, vettem egy saját botot és teszek majd vizsgát is nyáron.
A törpeharcsa elvileg egy invazív faj, aminek a világon semmi haszna nincs. Megeszi más, értékesebb halak ikráit és olyan kicsi, hogy 10-et kell fogni, hogy abból vacsora legyen, ezért kb csak nagyon ritkán és kevesek fogják ételnek. Ezt mind ő mondta nekem.
A lényeg: Úgyhogy amikor (elég gyakran) a horogra akad egy, akkor megfogja és mintha kislabdát dobna, olyan ívben és lendülettel ba ssza be a vízzel ellentétes irányban levő bokorba vagy azon túlra. Kérdésem hogy ezt minden horgász így csinálja és ezt így kell csinálni? Mármint hogy a törpeharcsát nem szabad visszaengedni (nem a dobásra gondolok). Kb 10 éves kora óta horgászik, most 30-asok vagyunk.
Köszi a válaszokat!
2: A macskák mindig elviszik. Nem elhagyott horgásztó, hanem egy folyó holtága, aminek a környéke tele van nyaralókkal.
Kérdésem még, hogy ha nem így kell megszabadulni tőlük, akkor hogyan még?
Egyébként a törpeharcsa feldolgozásának a legtisztább és leggyorsabb módja, ha kupán vágod és a végbélnyílás vonalában egy éles késsel egyszerűen levágod a farokrészét.
Ezt a farokrészt vastagon besózod, egy órát állni hagyod a sóban, majd bő vízzel alaposan átmosod. A só teljesen lemarja a nyálkát és az egyéb szennyezőanyagokat róla, még kaparni sem kell. Ezután már felhasználhatod amire akarod, pl. paprikás lisztben megforgatva kisütöd, vagy első osztályú törpeharcsa paprikás készíthető belőle.
A farokrész teljesen szálkamentes, csak a gerinc és az uszonyok vannak benne.
Az első részt, a fejjel, béllel együtt meg egyszerűen kidobod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!