A törpeharcsa nálunk miért nem nől meg, mint külföldön?
Sok összetevőből áll az ok.
A törpeharcsa Amerikában is lassan növekvő hal, sok év alatt nő meg több kilósra, de megnő.
Az ösi környezetből kiszakitva nem csak a törpeharcsára jellemző az elcsökevényesedés.
Az a halfaj, amelyik túlszaporodik, egymás rovására tudnak táplálékhoz jutni, jelentéktelen az az energia bevitel, ami a növekedést segítheti.
Az itteni törpeharcsáknál is megfigyelhető, hogy ahol kevesebb van, ott nagyobbra nőnek.
Az őshazától eltérő táplálékforrás miatt persze alapból nem növelednek olyan ütemben, mint azt gondolták a betelepítés előtt, a természetes ellenség hiányában pedig rövid idő alatt túlszaporodik - ördögi kör.
Az itthoni kedvenc halunkat, a pontyot kb annyira utálják Ausztráliában, mint itt a törpeharcsát... ugyanúgy nem való abba a környezetbe, mint az ide behurcolt halak
Én részben pikkelek rá,részben nem.
Pikkelek rá amikor 1 jót horgászna az ember ,és szeretne tenyeres keszegektől és pontyoktól izomlázat,de vödör számra csak ő áll az etetésre és hiába dob az ember máshova csak vele találkozik akkor pikkelek rá.
De aztán eszembe jut,hogy finom pörkölt van belőle,és inkább 1 külön szákba teszem,a vége ugyanaz mintha a fűbe dobnám,csak humánusabb ,és finomabb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!