Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Vajon izzadunk úszás közben?

Vajon izzadunk úszás közben?

Figyelt kérdés

Elgondolkodtam rajta, hogy a test azért izzad, hogy hőt veszítsen. De elvileg ha hideg vízben úszol, nincs szükséged külön folyadékra a hővesztésre, elvégre a körülötted lévő közeg megteszi ezt az izzadság helyett.

Ez csak spekuláció, jobb lenne egy kézenfekvő válasz.

2010. máj. 10. 20:50
 1/9 anonim válasza:
Szerintem igen. Télen is izzad az ember, ha nincs túlöltözve, de fizikai terhelés alatt van.
2010. máj. 10. 21:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az ember ha izzad az azért van, mert sok a folyadékbevitel, és a felhevült test a hőveszteség érdekében a vizet kilöki, egyszóval kiizzadod. Ha hideg vízben úszol, nem izzadhatsz, ugyanis le van hűlve a tested. Az, hogy télen nem vagy túlöltözve de mégis megizzadsz fizikai munka miatt, az azért van mert mozgásban van a tested. És a levegőt az ember jobban bírja hideg szempontjából. Tehát kint kell ácsorogni a levegőn 2 fokban pl, fél órát, azt kibírod. De lubickolj fél órát a 2 fokos vízben. Szerintem még 10 percet sem tudnál.
2010. máj. 10. 21:07
 3/9 anonim ***** válasza:
58%
a vízben nem izzadsz, mert az izzadás arról szól, hogy a tested verejtéket választ ki, ami szépen elpárolog, a párolgás pedig hőt von el. Namost a víz hideg, ezért a testednek nincs benne melege, ergo nincs oka hogy hűtse magát. (Pont ezért nem jó zsírégetésre az úszás)
2010. máj. 10. 21:19
 4/9 anonim válasza:
100%
ma 21:19 hát ez jó nagy baromság! Méghogy az úszás nem jó zsírégetésre. A zsír nem attól "ég", hogy melege van valakinek, az csak egy mellékhatás.
2010. máj. 10. 21:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Izzadhat az ember vízben is. Ugyanis nem feltétlenül hűti le a testet a víz, ha mondjuk meleg tengervízben úszik az ember nagy intenzitással, a szervezet ugyanúgy megpróbálkozik izzadással hűteni, persze értelmetlenül, ugyanis nem hűt vele semmit.
2010. máj. 10. 23:31
 6/9 anonim ***** válasza:

ma 21:36:

Valóban nem jó a gondolatmenete, de azért a hideg vízben úszás valóban nem a legjobb fogyókúra, mert a hideghez alkalmazkodva a szervezet próbál zsírréteget képezni. A hosszútáv úszók is zsírosak, persze nem tűnnek nagyon kövérnek, mert egyenletesebben oszlik el mint a TV előtt lustálkodóknál.

2010. máj. 10. 23:33
 7/9 anonim ***** válasza:

nagyobb tétben fogadtam tesómmal, hogy lesznek akik egyből nekem ugranak, hogy márpedig az úszás milyen jól fogyaszt. :)

Nézd. A zsírégetés egy termogén folyamat. Ahhoz hogy a zsírt használja a szervezet energiaforrásként alapvetően (baromira leegyszerüsítve hogy a többoldalas anatómiai hátteret mellőzni lehessen) két dolog kell: 1) megfelelő "üzemi" hőmérséklet, és 2) megfelelő mozgásforma.

A 2) aerob mozgást jelent. Az 1) pedig még szobahőmérsékleten is csak 25-30 perc folyamatos mozgás után teljesül, vízben kizárt.

Ha nem hiszed, járj utána. Esetleg nézd meg az uszodába járó embereket, nem mondanám hogy olyan sok szálkás embert fogsz ott látni. A versenyzőket hagyjuk, az más téma.

2010. máj. 11. 10:56
 8/9 anonim ***** válasza:

10.56-nál a pont!

Edző

2010. máj. 11. 12:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Elég lett volna egy "NEM" -is, de azért köszi a válaszokat :D
2010. máj. 22. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!