Balaton átúszásnak neki induljak-e? Balatonátúszás 5,2 km, vagy öböl átúszás 3,5 km?
Pár éve magamtól tanultam meg úszni, víz felett.
De tavaly novemberben elmentem az uszodába, és az úszómester segítségével elsajátítottam a hát, mell, és gyorsúszást.
Szabályosan, ahogy kell, természetesen víz alatt. (a hátot nem:))
A mellúszás, és hátúszás jól megy, jól is birom.
A gyorsúszással annyi a gondom, hogy nagyon hamar elfáradok.
Nagyjából hetente 2x tudok menni úszni.
2000 métert kb 1ó 15 perc alattt úszok le. Úgy, hogy közben nem állok meg, hanem a medence végén azonnal fordulok.
Felváltva mell, és hátúszással haladtam, nagyon keveset gyorsúsztam.
A kérdésem tehát az, hogy neki merjek-e indulni így a Balaton átúszásnak. Ami ugyem több, mint 5 km.
Nyáron ugyanis a Balatonhoz megyünk nyaralni. Viszont az öböl átúszást vszeg lecsúszom. Vagy menjünk hamarébb?
Várom a véleményeiteket, azoknak is várom a tanácsaikat, akik mát részt vettek valamelyik átúszásban.
Előre is köszönöm.
112,5 sec / hossz
hááááát, akkor kéne még egy kicsit tréningezni, valószínűleg inkább technikát javítani, állóképesség valószínűleg okés
Vagyis gyorsabban kellene haladnom.
:(
Sztem a mell-hát technikám rendben.
A gyorssal valóban gond lehet, mert nagyon hamar elfáradok.
szia!
a másik kérdésre válaszolva,a zsírozásnak akkor van nagyon fontos szerepe,ha hideg a víz(kb. 19 fok alatt,de persze személytől függ).Szerintem mehetsz,le tudod úszni,persze gyakorlással.:)
Lili
Szia!
Kérdezném, hogy elmentél-e az átúszásra és milyen volt? Én idén szeretném rávenni magamat először, nagyon tetszik, de még vannak kétségeim! :) Minden tapasztalat érdekelne!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!