Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Balaton átúszásnak neki...

Balaton átúszásnak neki induljak-e? Balatonátúszás 5,2 km, vagy öböl átúszás 3,5 km?

Figyelt kérdés

Pár éve magamtól tanultam meg úszni, víz felett.

De tavaly novemberben elmentem az uszodába, és az úszómester segítségével elsajátítottam a hát, mell, és gyorsúszást.

Szabályosan, ahogy kell, természetesen víz alatt. (a hátot nem:))

A mellúszás, és hátúszás jól megy, jól is birom.

A gyorsúszással annyi a gondom, hogy nagyon hamar elfáradok.

Nagyjából hetente 2x tudok menni úszni.

2000 métert kb 1ó 15 perc alattt úszok le. Úgy, hogy közben nem állok meg, hanem a medence végén azonnal fordulok.

Felváltva mell, és hátúszással haladtam, nagyon keveset gyorsúsztam.

A kérdésem tehát az, hogy neki merjek-e indulni így a Balaton átúszásnak. Ami ugyem több, mint 5 km.

Nyáron ugyanis a Balatonhoz megyünk nyaralni. Viszont az öböl átúszást vszeg lecsúszom. Vagy menjünk hamarébb?

Várom a véleményeiteket, azoknak is várom a tanácsaikat, akik mát részt vettek valamelyik átúszásban.

Előre is köszönöm.

2010. máj. 3. 14:09
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Még annyit, ha az úszás közben, a Balaton közepén megszomjazom, akkor kortyolhatok belőle vizet?

Vagy a sorfalat álló hajókról van lehetőség kérni?

Ill. a zsírozás mivel történik?

2010. máj. 3. 14:13
 2/16 anonim ***** válasza:
20%
Hát, ha szereted a hugyos meg hadd ne részletezzem, milyen vizet, akkor ihatsz belőle nyugodtan. A zsírozás magyar kártyával történik.
2010. máj. 3. 14:44
 3/16 A kérdező kommentje:

Természetesen a Balatonból való kortyolást viccnek szántam.

Köszi a NEM segítségedet.

2010. máj. 3. 14:46
 4/16 anonim válasza:
100%

ha rendszeresen úszol, akkor nyugodtan nekifuthatsz.

én is nagyrészt mellúszásban mentem végig, nekem nem az időeredmény volt a fontos. én azért előtte leúsztam medencében az 5,2 km-t, biztos ami biztos alapon.

ja, és nem szomjaztam meg, de biztosan adnak a hajókról ha mégis:)

2010. máj. 3. 14:47
 5/16 A kérdező kommentje:

Igen, a teljes távot én is le fogom előtte úszni, ez jó ötlet.

Aki úszni tanított, azt mondta, legalább 2 órás folytonos úszás jó lesz felkészülni, persze minél gyakrabban.

És ha vki nagyon elfárad, oda lehet menni valamelyik csónakhoz egy kis "kapaszkodásért"

2010. máj. 3. 14:58
 6/16 A kérdező kommentje:

Még annyit az előző válaszadótól, és bárkitől, hogy úszás közben volt e holt pont, amikor úgy érezted, hogy nem bírod tovább?

Hogy vészelted ezt át?

2010. máj. 3. 15:05
 7/16 anonim válasza:

nyugodtan odamehetsz a hajókhoz, hiszen azért vannak ott, nagyon kedvesek, bár én nem álltam meg, de útközben láttam, hogy a többiekkel nagyon kedvesek voltak, és segítőkészek voltak.

nálam a holtpont akkor volt amikor kiszálltam a tóból, úgy remegtek a lábaim, hogy alig bírtam kivonszolni magam.

amúgy ne izgulj én nem vagyok egy nagy sportember, de úszni szeretek, és mivel kitartóan készültem, így gond nélkül teljesítettem a távot.

előző voltam.

kitartás!

2010. máj. 4. 10:44
 8/16 anonim ***** válasza:
0%

16 perc = 960 sec

2000 méter / (50 méter/1hossz) = 40 hossz

960 sec / 40hossz = 24 sec

24 másodperc alatt nyomsz le egy 50-es távot...nem semmi, jóval a világrekord alatt vagy! :D:D

2010. máj. 7. 20:20
 9/16 A kérdező kommentje:

Jobb lenne mielőtt reagálsz, pontosan elolvasnád, amit írtam.

1ó15 perc=75 perc.

Most számolj matekzsenikém!!

2010. máj. 7. 22:12
 10/16 anonim ***** válasza:
hoppá, pardon, már fél méterről a kijelzőn full 6-osnak tűnik, csak 10 centiről lehet észre venni hogy az kis "ó" betű
2010. máj. 8. 17:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!