Balaton átúszásnak neki induljak-e? Balatonátúszás 5,2 km, vagy öböl átúszás 3,5 km?
Pár éve magamtól tanultam meg úszni, víz felett.
De tavaly novemberben elmentem az uszodába, és az úszómester segítségével elsajátítottam a hát, mell, és gyorsúszást.
Szabályosan, ahogy kell, természetesen víz alatt. (a hátot nem:))
A mellúszás, és hátúszás jól megy, jól is birom.
A gyorsúszással annyi a gondom, hogy nagyon hamar elfáradok.
Nagyjából hetente 2x tudok menni úszni.
2000 métert kb 1ó 15 perc alattt úszok le. Úgy, hogy közben nem állok meg, hanem a medence végén azonnal fordulok.
Felváltva mell, és hátúszással haladtam, nagyon keveset gyorsúsztam.
A kérdésem tehát az, hogy neki merjek-e indulni így a Balaton átúszásnak. Ami ugyem több, mint 5 km.
Nyáron ugyanis a Balatonhoz megyünk nyaralni. Viszont az öböl átúszást vszeg lecsúszom. Vagy menjünk hamarébb?
Várom a véleményeiteket, azoknak is várom a tanácsaikat, akik mát részt vettek valamelyik átúszásban.
Előre is köszönöm.
Még annyit, ha az úszás közben, a Balaton közepén megszomjazom, akkor kortyolhatok belőle vizet?
Vagy a sorfalat álló hajókról van lehetőség kérni?
Ill. a zsírozás mivel történik?
Természetesen a Balatonból való kortyolást viccnek szántam.
Köszi a NEM segítségedet.
ha rendszeresen úszol, akkor nyugodtan nekifuthatsz.
én is nagyrészt mellúszásban mentem végig, nekem nem az időeredmény volt a fontos. én azért előtte leúsztam medencében az 5,2 km-t, biztos ami biztos alapon.
ja, és nem szomjaztam meg, de biztosan adnak a hajókról ha mégis:)
Igen, a teljes távot én is le fogom előtte úszni, ez jó ötlet.
Aki úszni tanított, azt mondta, legalább 2 órás folytonos úszás jó lesz felkészülni, persze minél gyakrabban.
És ha vki nagyon elfárad, oda lehet menni valamelyik csónakhoz egy kis "kapaszkodásért"
Még annyit az előző válaszadótól, és bárkitől, hogy úszás közben volt e holt pont, amikor úgy érezted, hogy nem bírod tovább?
Hogy vészelted ezt át?
nyugodtan odamehetsz a hajókhoz, hiszen azért vannak ott, nagyon kedvesek, bár én nem álltam meg, de útközben láttam, hogy a többiekkel nagyon kedvesek voltak, és segítőkészek voltak.
nálam a holtpont akkor volt amikor kiszálltam a tóból, úgy remegtek a lábaim, hogy alig bírtam kivonszolni magam.
amúgy ne izgulj én nem vagyok egy nagy sportember, de úszni szeretek, és mivel kitartóan készültem, így gond nélkül teljesítettem a távot.
előző voltam.
kitartás!
16 perc = 960 sec
2000 méter / (50 méter/1hossz) = 40 hossz
960 sec / 40hossz = 24 sec
24 másodperc alatt nyomsz le egy 50-es távot...nem semmi, jóval a világrekord alatt vagy! :D:D
Jobb lenne mielőtt reagálsz, pontosan elolvasnád, amit írtam.
1ó15 perc=75 perc.
Most számolj matekzsenikém!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!