Van olyan könyv vagy tananyag ami kimondottan kezdő horgászoknak ajánlott?
Fél éve tettem le a horgász vizsgát. Feederezést szeretném elsajátítani, párommal rendszeresen járunk ki horgászni, eddig csak néztem, ő hogyan csinálja.
Próbálja mutatni, magyarázni a dolgokat, ő mit hogyan szokott, elsősorban feederezik, de a magyarázás neki nehezen megy, ő már 10+ éve horgászik ami neki egyértelmű, nekem annyira nem és döcögösen tanulok mellette. Igazából olyan könyvet, oldalt keresek ahol tényleg szájbarágósan le van írva, be van mutatva, mit hogyan kell, mire kell figyelni.
Pl.: horoghasználat, előke, wafter, bojli vagy ép pop up használat stb... Szóval amiből fel tudnék készülni legalább elméleti szinten, mire megyünk horgászni idén, hogy saját szerelékemet össze tudjam állítani legalább :)
Feederezés mellett még az úszózás is érdekelne... szóval ha tudtok valami "tananyagot" amiből az alapvető dolgokat meg tudnám tanulni vagy olyan videós tartalmakat amiben ezeket elmagyarázzák, bemutatják annak örülnék.
Én úgy csinálom, hogy lemegyek a vízpartra, megnézem kinek van a legtöbb hala és azzal beszélgetek plusz jutu videó.
Szerintem neked az a jó irány, hogy megtanulod azt, amit a párod csinál, az alapján össze tudod rakni az alapszereléket és ha nem működik, akkor találgatod, hogy mi lehet rossz. Ehhez baromi sok jutu videó van, úgyhogy nem annyira nehéz. Amit ajánlok: olvasgass a célhal életéről, mit szeret, mit csinál, merre van, miért pont ott.
Másik nagyon fontos dolog: ismerd a helyet, ahol pecázol. Ismerd minden nap, mert szinte minden nap más. Az a legjobb módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!