Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Úszás előtt vagy után javasolt...

Úszás előtt vagy után javasolt enni?

Figyelt kérdés
Úszni fogok heti 3x 1 órát kora reggel ébredés után (uszoda 5 perc gyalog). Egyek előtte vagy utána kell? Félek ha előtte eszek akkor ki kell másznom a medencéből barnázni. :D

2016. dec. 9. 09:01
 1/4 anonim ***** válasza:
mrt miért kéne? amúgy meg is-is. kérdezz meg egy profi úszót, de előtte is kell egy keveset csak más összetételt, utána meg jöhet a nagyobb adag.
2016. dec. 9. 09:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem 20 perc autóval az uszoda, mindent összevetve,kb 45 perccel az úszás előtt eszek, de csak vmi nagyon könnyüt és csak pár falatot, hogy ne legyen üres a gyomrom. Az ivással is csínján bánok, hogy ne kelljen sokszor pisilni.

Így úszok ~2ó40p-t, 6000 m-t.

Utána ivás és megint egy kevés kaja (1 banán, alma, Túró Rudi, ilyesmi).

Ezt heti 2x, amikor délelőtt nem dolgozom. kb. 7-10-ig vagyok az uszodában, utána hazautazás, délig ivás és esetleg még egy pár falat kaja, aztán délben az ebéd.

Nem biztos, hogy ez az ideális, de én így csinálom.

2016. dec. 10. 08:09
 3/4 anonim ***** válasza:

úszás előtt én ahogy látom a profibbaknál, azaz akik rendesen egyesületben és napi 2-szeri edzéssel úsznak, reggel úszás előtt felhajtanak egy adag fehérjekoncentrátum ( / hydrolizátum) turmixot, ill. vmi nagyon könnyű szárazat esznek, és edzés után közvetlenül ismét egy adag fehérjekoncentrátum-turmix, majd indulhat a normál kaja (persze megválogatva).

Aztán esti edzésnél kb ugyanez.

2016. dec. 10. 09:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem mindegy, hogyan működik az átlagember, hozzájuk képest nekem sokkal sűrűbben muszáj enni is és inni is. Szóval mindkettőt megteszem előtte IS, kajából annyit, hogy ne úszás közben legyek éhes. Tisztességes adag után is max 3-3,x órám van hátra és "kifogy a tankom", ha megvárom ennyi idő leteltét anélkül h ennél előbb lenne újabb kaja, akkor biztosan bekövetezik a komplett energiavesztés és rosszullét (pedig nem vagyok cukros, ezt már kivizsgáltattam, de akkor is valóban ezek az érzeteim), valamint amikor ugyanez a jelenség bekövetkezik, akkor random az ideje és váratlanul tör rám... Inni meg (vizet), hát baromi gyakran szoktam, legyen az a legnagyobb bajom h mikor kell wécézni, de iszok mert akkor gyakran lennék szomjas ha alig innék
nov. 4. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!