Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Üdv mindenkinek a cél egy...

Talapapa kérdése:

Üdv mindenkinek a cél egy olcsó etető bojli lenne de kezdő vagyok még erre a receptre gondoltam.1KG : 50% szitáltkukoricadara 15%búzaliszt 15%rizsliszt 10%tökmagliszt 5%darált madár eledel 5%madár eledel 20gr só 20-30ml olaj 8-10 tojás. Szerintetek?

Figyelt kérdés

2016. jún. 18. 10:21
1 2
 11/11 gomzoli ***** válasza:

Leírom a sorrendet, hogy egyszerűbb dolgod legyen, és ne kövess el hibákat, mint én a legelső alkalommal.


A száraz, átszitált csirketáphoz az elején hozzáadtam a hallisztet. Az említett 20 tojást a fokhagymával együtt turmixoltam, de utólag inkább használnék bolti granulált fokhagymaport (egyszerűbb), és a sót, 2-3 deci olajat és a folyékony aromát is ehhez a tojásturmixhoz adtam, egy nagyobb tálban először ezeket jól elkevertem, és aztán öntöttem rá a száraz anyagra, ami egy nagy lavórba volt bekészítve a könnyebb gyúrhatóság kedvéért. Ezt az eleve kissé száraz masszát jó alaposan át kell gyúrni. Aztán kezdtem el néhány darabonként adagolni hozzá a további szükséges tojásokat, közben mindig alaposan át-meg átgyúrva a masszát. Akkor lesz jó, ha nem morzsálódik, de nem is kenődik, hanem olyan jó "gyurma" állagúvá válik.

Ezután kiformáztam kézzel a "kolbászokat", és mentek a beolajozott (étolaj, természetesen nem WD40 :-) bojlirollerre.

Jó nagy fazékban tettem fel jó sós vizet főni, és mikor rotyogott adtam bele az első adagot. Vigyázz, ne tegyél a fazékba túl sokat egyszerre (túlságosan visszahűlhet tőle a víz, aztán felázhatnak a bojlik), csak egy-egy kilónyit. Főzés után úgy kell kiteregetni őket, hogy ne több rétegben legyenek, hanem csak egy sorban a tálcán. Nem szabad halmozni őket, mert akkor nem száradnak ki rendesen, csak begőzölődnek, és állásukban is tovább főnének, bepárásodnának, mállékonnyá válhatnak.

Időnként át kell őket forgatni, az egyenletes száradás érdekében. NE tedd a napra, mert a hirtelen erős száradás megrepesztheti őket. Sokan azt hiszik, hogy a bojlijuk összetétele a szär, merthogy reped, pedig az esetek nagy részében a rossz szárítás a hiba oka.

Ha már megszikkadtak, megkeményedtek akkor zsákba teheted őket, és fellógathatod, de akkor is meg kell őket keverni, forgatni időnként. Egy zsákba ne kerüljön túl sok, hogy azért rendesen át tudjon szellőzni, valamint a saját súlyuktól ne nyomódjanak nagyon.


Na ennyi. Sok sikert, és jó szórakozást!

2016. jún. 22. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!