Ez a bot és orsó párosítás jó? ( a többi lent )
orsó: [link] Php? Itemid=25618&zoneid=22
bot: [link] Php? Itemid=16861&zoneid=1
vagy inkább ezzel a bottal lenne jobb? [link] Php? Itemid=22247&zoneid=1
és még egy kérdésem lenne. melyik botot vállaszamm? nem tudom melyik a jobb kb 60-70 méterre szeretnék horgászni akadómentes terepen.
a botok:
[link] php?itemid=22247&zoneid=1
[link] php?itemid=16861&zoneid=1
meylik lenne jó nekem? azt mondják hogy a master carp erődsebb mint a special pellett feeder de mindakettő imt 8 power carbonból van. szerintem mindakettő jó de nem tudom melyik legyen.
CSAK HOZZÁÉRTŐ HORGÁSZOK VÁLASZOLJANAK!!!!!!!
Szerintem meg nagyon is VAN létjogosultsága a nyeletőfékes orsónak a feederboton. Én már ugrottam fejest a botom után, amikor pont elfordultam 10 másodpercre, a másfél kilós kis potyka meg éppen ezalatt úgy döntött, hogy visz mindent mint a piros ász.
Eléggé tudvalévő, hogy a nyeletőfék is szabályozható erejű. Könnyedén beállítható az az ellenállás, amit húzás ellenében kifejtsen. Be lehet állítani szinte szabadon futóra is, meg eléggé szorosra is. Tehát az az érvelés, miszerint bekapcsolt nyeletőfékkel nem lehetne kifeszíteni a zsinórt és a botspiccet, nem állja meg a helyét, egy nagy tévedés.
Csak hátsó fékkel rendelkező orsót meg messzire kerüld el, sokkal gyatrább és gyengébb fékrendszer, mint az első fékes orsóké.
A nyeletőfékes orsók FŐ fékje ugyanis az első, amit a dobon lévő tekerővel tudsz állítani. A hátuljukon található tekerő pedig a nyeletőfék beállítását szolgálja.
Az általad megadott 20 E körüli összegből nagyon jó nyeletőfékes orsók között válogathatsz. Személyes kedvencem az Okuma Longbow, 8 darab van a tulajdonomban, különféle méretekben, teljes megelégedettségemre. Még a keretedet se meríti ki: kb. 15 ezer lehet az LB 50-es, ami a kiszemelt botjaidhoz passzolna.
Normál bottartót is használhatsz nyugodtan.
Fárasztás közben pedig NEM kell a zsinórt a kézzel szorongatni, hanem az orsó fékjét kell eleve a megfelelő erejűre beállítani, és kész. Ha mégis az derülne ki, hogy a fék túl gyenge, azaz a hal túl könnyen tud zsinórt lehúzni, akkor se a zsinórt szorongatjuk, hanem az orsó dobjának a forgását lassítjuk finoman az ujjunkkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!