Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Ez a bot és orsó párosítás...

Ez a bot és orsó párosítás jó? ( a többi lent )

Figyelt kérdés

orsó: [link] Php? Itemid=25618&zoneid=22

bot: [link] Php? Itemid=16861&zoneid=1

vagy inkább ezzel a bottal lenne jobb? [link] Php? Itemid=22247&zoneid=1

és még egy kérdésem lenne. melyik botot vállaszamm? nem tudom melyik a jobb kb 60-70 méterre szeretnék horgászni akadómentes terepen.

a botok:

[link] php?itemid=22247&zoneid=1

[link] php?itemid=16861&zoneid=1

meylik lenne jó nekem? azt mondják hogy a master carp erődsebb mint a special pellett feeder de mindakettő imt 8 power carbonból van. szerintem mindakettő jó de nem tudom melyik legyen.

CSAK HOZZÁÉRTŐ HORGÁSZOK VÁLASZOLJANAK!!!!!!!

2016. máj. 5. 22:03
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
és az jó ha úgy csinálom ha dobás után beszorítom a féket és a hal fárasztása közbe állítom? vagy úgy hogy közepes erőre tekeredjen zsinór és a damilt hozzá fogom a bothoz hogy ne tekeredjen le? vagy nem kell hozzáfogni? mert amikor nézem döme gábor videóit akkor ö sose fogja hozzá csak bevág. vagy neki akkor ki van lazítva a fék vagy csak a hal fárasztása közben állítgatja?
2016. máj. 8. 18:35
 22/36 anonim ***** válasza:
Ő is hozzáfogja. Nem olyan látványos dolog ez.
2016. máj. 8. 20:05
 23/36 anonim ***** válasza:
Menj el egy horgászboltba és ott majd segítenek neked botot választani.Horgászboltba is vannak Döme botok nem csak Kiskunhalason.Vagy még meg is rendeli neked a boltos és a kezedbe is foghatod mielőtt kipengeted érte a lovét. Bár tudom hogy erre vagy ráindulva,de lehet hogy élőben más márka is tetszene. Én 20 éve horgászom,van itthon pár botom amit nem kellet volna megvennem anno :D
2016. máj. 8. 20:49
 24/36 A kérdező kommentje:
dobásnál a féket ki kell lazítani vagy be kell szorítani? tudom távdobó orsóknál ajánlatos mert ha megcsúszik a damil akkor elvághatja az újat de egyébként be kell szorítani féket vagy nem? még azt szeretném kérdezni hogy feeder bothoz kell külön bottartó villa vagy a sima is jó? gondolom hogy jó a sima de egy videóban láttam hpgy a bottrtó villa olyan fura volt. nem volt meg az a y forma olyan volt mint ha csak az egyik oldala lett volna meg a másik csak félig
2016. máj. 8. 21:16
 25/36 gomzoli ***** válasza:

Szerintem meg nagyon is VAN létjogosultsága a nyeletőfékes orsónak a feederboton. Én már ugrottam fejest a botom után, amikor pont elfordultam 10 másodpercre, a másfél kilós kis potyka meg éppen ezalatt úgy döntött, hogy visz mindent mint a piros ász.

Eléggé tudvalévő, hogy a nyeletőfék is szabályozható erejű. Könnyedén beállítható az az ellenállás, amit húzás ellenében kifejtsen. Be lehet állítani szinte szabadon futóra is, meg eléggé szorosra is. Tehát az az érvelés, miszerint bekapcsolt nyeletőfékkel nem lehetne kifeszíteni a zsinórt és a botspiccet, nem állja meg a helyét, egy nagy tévedés.

Csak hátsó fékkel rendelkező orsót meg messzire kerüld el, sokkal gyatrább és gyengébb fékrendszer, mint az első fékes orsóké.

A nyeletőfékes orsók FŐ fékje ugyanis az első, amit a dobon lévő tekerővel tudsz állítani. A hátuljukon található tekerő pedig a nyeletőfék beállítását szolgálja.

Az általad megadott 20 E körüli összegből nagyon jó nyeletőfékes orsók között válogathatsz. Személyes kedvencem az Okuma Longbow, 8 darab van a tulajdonomban, különféle méretekben, teljes megelégedettségemre. Még a keretedet se meríti ki: kb. 15 ezer lehet az LB 50-es, ami a kiszemelt botjaidhoz passzolna.

2016. máj. 8. 23:05
 26/36 gomzoli ***** válasza:

Normál bottartót is használhatsz nyugodtan.

Fárasztás közben pedig NEM kell a zsinórt a kézzel szorongatni, hanem az orsó fékjét kell eleve a megfelelő erejűre beállítani, és kész. Ha mégis az derülne ki, hogy a fék túl gyenge, azaz a hal túl könnyen tud zsinórt lehúzni, akkor se a zsinórt szorongatjuk, hanem az orsó dobjának a forgását lassítjuk finoman az ujjunkkal.

2016. máj. 8. 23:13
 27/36 anonim ***** válasza:
Nem célom vitát kibontakoztatni, ha valaki nyeletőfékes orsót akar használni feederboton, hát használjon. Szerintem felesleges. Egy jól beállított fék mellett nem kell félni attól, hogy a hal elviszi a cuccot. De nem vagyunk egyformák. A termékpaletta szerencsére széles, mindenki olyan szerelést és úgy állít össze, amilyet és ahogyan szimpatikus neki.
2016. máj. 9. 12:58
 28/36 anonim ***** válasza:
Olyanról pedig nem beszéltem, hogy fárasztás közben a zsinórral babrálni kellene.
2016. máj. 9. 12:59
 29/36 A kérdező kommentje:
nem szeretném hogy vitatkozzatok mindenki másra esküszik mindenkinek más tetszik. akkor úgy van hogyha beállítom a nyeletőféket és dobás után a kallantyút be kapcsolom és ha kapás van gyorsan vissza kapcsolom vagy tekerek az orsón és átvált az első fékre. elmagyarázná valamelyikőtök érthetően hogy a nyeletőfékkel mi a teenedő dobás után? az első féket ha jól tudom úgy kell használni hogy beállítom a megfelelő erősséget és ennyi. de az elsőfék használatát is valaki elmagyarázná érthetően
2016. máj. 9. 16:17
 30/36 A kérdező kommentje:
még azt szeretném kérdezni ha a nyeletőfék be van kapcsolva és a hal már elúszott vele egy jó pár méterre mikor hagyom neki hogy hagy menjen és amikor tekerni akarom akkor a nyeletőféket ki kell kapcsolni mert ahogy kicsit elindul egyből viszi a damilt.
2016. máj. 9. 16:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!