meylik lenne jó nekem? azt mondják hogy a master carp erődsebb mint a special pellett feeder de mindakettő imt 8 power carbonból van. szerintem mindakettő jó de nem tudom melyik legyen.
és első fékes orsónál belehet úgy vágni hogy ki van lazítva a fék hogy ha nagy hal van akkor hagy vigye a damilt hogy nehogy berántsa a botot a vízbe? nem úgy mint nyeletőféknél hogy vissza kell kapcsolnia kallantyút hogy ne tekeredjen le a damil. vagy az orsó karjával egy fél fordulatot kell tekerni ha jól tudom.
2016. máj. 7. 18:07
13/36 anonim válasza:
Mindkét zsinór jó. 3.90-es bothoz sem venném a nagyobb orsót, legalábbis feederhez nem. Pontyozó bothoz, vagy valami teleszkópos dióverőhöz oké az 50-es orsó, de feederen felesleges.
Nem tudom, mennyi fér fel 25-ös zsinórból, ez a dob tárolókapacitásának függvénye.
A fék erejét te állítod be. Azért célszerű a zsinórt a bothoz fogva bevágni, az a biztos.
2016. máj. 7. 19:42
14/36 A kérdező kommentje:
mit jelent az hogy a zsinórt a bothoz fogva úgy bevágni?
2016. máj. 7. 21:19
15/36 anonim válasza:
A botot úgy fogod meg, hogy a mutatóujjaddal, közvetlenül az orsó előtt a zsinórt megtámasztod (hozzáfogod a bothoz) és így vágsz be.
2016. máj. 7. 23:30
16/36 A kérdező kommentje:
és az mért jó?
2016. máj. 8. 00:00
17/36 anonim válasza:
Mert ha nem egy 20 centis dévért akasztasz meg, hanem valami nagyobb halat, akkor bevágáskor a kiengedett fék tenni fogja a dolgát, vagyis engedni forogni a dobot. Vagyis bevágás címszó alatt leránthatsz a dobról pár méter zsinórt.
2016. máj. 8. 07:45
18/36 A kérdező kommentje:
akkor ez úgy működik hogy dobás után amikor leteszem a botot a bottartóra a féket teljesen szorítsam be vagy lazítsam ki egy kicsit hogy ha egy nagy halat akasztok akkor ne rántsa be a botot magával. és úgy vágjak be hogy oda fogom a bothoz a zsinórt és laza a fék?
2016. máj. 8. 13:30
19/36 anonim válasza:
Úgy állítsd be a féket, hogy ha a botot kézben tartva, megúzod a zsinórt, hogy karikába hajlik a bot, akkor finoman engedjen kicsit az orsó. Ha túl lazára engeded, a fék semmit nem fékez, ha teljesen beszorítod, akkor meg annyi, mintha nem lenne, egy váratlan kitöréssel a hal megtépheti a cájgot.
2016. máj. 8. 16:48
20/36 A kérdező kommentje:
nem akarok értetlenkedni csak még kezdő vagyok és ha vszek egy jó botot nem akarom egyből elbaszni. akkor dobás után amikor a bottartóra leteszem a botot úgy állítsam be a féket hogy kézben tartva ha meghúzom a zsinórt enged egy kicsit hogyha a hal váratlanul kitör akkor engedjen a damil. és úgy vágjak be hogy a damilt hozzá fogom a bothoz hogy ne tekeredjen le? vagy úgy hogy dobás után beszorítom a féket vagy erősre állítom nagyon és amikor a halat fárasztom akkor állítgatom a féket?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!