Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Lehet úgy úszni hogy Félek a...

Lehet úgy úszni hogy Félek a víz alá tenni a fejem?

Figyelt kérdés
2016. márc. 8. 18:50
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Minden további nélkül. Én imádok úszni, és sosem teszem a fejem a vízbe. Nem félek tőle, egyszerűen utálom, amikor víz megy a szemembe. Bármilyen mély vízben órákig el tudok úszkálni. Persze úszótanfolyamot nem fogsz tudni abszolválni, ha nem dugod a fejed a vízbe, onnan én is "kibuktam", kilencéves koromban saját magamtól tanultam meg végül úszni a Balatonban.
2016. márc. 8. 18:55
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
Lehet úgy is úszni, hogy nem teszed le a fejedet. Nehezebb, fárasztóbb, lassabb, de lehet. Tipikus "nemleszvizesahajam" mamaúszást lehet ilyenkor végezni, ez olyan mint a mellúszás, csak mégsem. Meg lehet kutyaúszást is "művelni". Vagy a gyorsúszhatsz úgy mint a vizilabdázók.
2016. márc. 8. 19:18
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
Első vagyok. Nem kell az egész fejedet kitartani, az tényleg nagyon kényelmetlen, és lassítja az úszást. Úgy szoktam a vízre feküdni, hogy a szám még a vízben van, viszont az orrom és a szemem már a víz felett.
2016. márc. 8. 19:19
 4/9 A kérdező kommentje:

Csak az a gond h csak eszközzel merek usni mert felek h lemegy a fejem. Irritálja a viz a szememet orrom és a szám is. Meg gyerekkoromban majdnem belefulladtam. Szivaccsal meg nem tudok haladni.

Most kötelező úszás van.

2016. márc. 8. 19:22
 5/9 anonim ***** válasza:
Lehet kiemelt fejjel, de sokkal könnyebb úgy úszni, hogy beteszed a fejed. Ha a fejedet folyamatosan kiemeled, a lábad lejjebb süllyed a felhajtóerő pótlására. Ez “menedékes”-sé teszi a testhelyzetet, azaz a tested nem vízszintesen fekszik a vízen, hanem ferdén. Így sokkal nagyobb erő kell az előrehaladáshoz. Érdemes megtanulni a mozgás és a levegővétel összekapcsolt ritmusát. Belemerülve szinte eggyé tudsz válni a vízzel. Manapság már olyan vegyszereket használnak az uszodákban, amik sokkal kevésbé irritálják a szemet. Úszáshoz meg érdemes úszószemüveget felvenni, így tisztán látsz is a víz alatt.
2016. márc. 9. 11:05
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen, lehet úgy "úszni", hogy a fejed kint van. Csak azt nem úszásnak hívják, hanem a víz paskolásának, vagy pancsikolásnak, és lehetőleg ne menj ezzel a fajta "úszni tudás"-sal élővízbe (folyól, tavak), mert garantáltan belefulladsz.
2016. márc. 9. 18:56
 7/9 anonim ***** válasza:
64%

Ha van rá lehetőséged, akkor gyakorolj sekélyebb vízben először, ha az segít. De ez így tényleg nem jó. Egyáltalán mi az, hogy irritálja a szemedet, orrodat, mindenedet a víz? Ha van otthon kád, és le bírod 5-6 másodpercig (csak írtam valamit hasracsapás-szerűen) dugni a fejed a víz alá, akkor nem hinném, hogy irritál. Egyedül a szemed lehet a problémás, ha nem bírja a mindenféle szerrel telepakolt vizet. De azzal nem vagy egyedül. Ha nem bírja, akkor kénytelen vagy úszószemüveget viselni.

Ahogy írta az egyik hozzászóló, ebből így menedékes úszás lesz. Az pedig a gerincednek se tesz jót hosszú távon, abban biztos lehetsz. És az is igaz, hogy élővízbe ilyennel ne menj, mert tényleg belefulladsz. Ha ráveszed magad, hogy víz alá dugd a fejed, akkor a mellúszást javaslom elsőnek. Garantáltan jóval gyorsabb leszel, és jóval kevésbé lesz fárasztó a dolog.

2016. márc. 9. 23:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Lehet, de nem sok értelme van. Ezzel az úszás öröme majdnemhogy tejesen elvész. Egy normális mozdulatsort se tudsz így végrehajtani.
2016. márc. 13. 11:16
 9/9 XYZRÓ válasza:
100%

A nagyobb baj a pszichés félelmeddel van. Úszni úgy nem érdemes ha félsz a víztől.

Minden fejben dől el, a segédeszköz átmeneti megoldás, hosszú terápia után megszokhatod.

2016. márc. 14. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!