Miért ilyen csúnya a szinkron úszás?
Miért jó ez egyáltalán?
Szerintem nincs benne semmi nőiesség, még akkor se ha 3-szor ennyitre kifestik magukat.
Szia! :)
A szinkronúszás az ÚSZÁS, a BALETT és a GIMNASZTIKA együttese. Szerintem aki ezt a sportágat választja az azért teszi mert szereti a víz közegét, szeret akrobatikus elemeket végrehajtani illetve zenére mozogni.
A sminknek van egyfajta funkciója :
" A szinkronúszók erős sminket viselnek, kiemelve a szinkronúszó szemét, arcvonásait, így könnyebb a bíróknak értelmezni az arckifejezésüket. Fontos, hogy a smink legyen kifejező, viszont nem lehet színházi, túlzó arcfestést használni. "
Én sem rajongok személy szerint a szinkronúszásért. Viszont láttam már 1-2 olyan videót amiben még magam is elcsodálkoztam,hogy hogy lehet egyes elemeket megcsinálni. Nehéznek tartom mint sportágat mert nem lehet könnyű egyszerre ,ritmusra mozogni a vízben.
Bár nem szeretem azt a sportot, de elismerem a versenyzőket mert biztos sokat tesznek érte,hogy eljussanak versenyekre!
Azért van rajtuk ennyi smink, mert a zsuritol nem 1 méterre vannak...
Es nagyon nehéz sport
B.nom járt, 1-2x megnéztem az edzését es nagyon nehéznek tűnt es B.nom is nagyon sokat gyakorolt egyes elemeket, hogy menjen neki
azért vagyok itt hogy megváltoztassam a véleményemet.
és köszönöm a válaszokat.
Nagyon nehéz sport, én minden nap láttam az edzésüket mert 19 éves koromig vízipóllóztam, minden nap volt edzés és mindig mellettünk edzettek, vagy előttünk. Nagyon kemény dolgokat csinálnak, el sem tudod képzelni, hogy mi munka van abban, hogy csinálják azt, amit látsz.
Néha le szoktam manapság is járni úszni, és a fejemben visszahallom a kopácsolást, ami az ütemet adja nekik, mert az évekk alatt hozzászoktam, hogy az szerint tempózok :).
A mozdulatok szerintem szépek, kecsesek, nőiesek lehetnek, de valóban nem minden esetben csinálják így. Én sok videót néztem. Van, ahol nagyon szép, természetes az egész, azt öröm nézni. De az ilyen "profi" versenyek nekem sem tetszene, annyira megjátsszák az egészet, a mozdulataik és a vigyoraik is olyan mesterkéltek a sminkkel együtt, az valami borzalmas. És főleg, amikor még a medence szélén vannak, azok a megjátszott vigyorok, és ahogy természetellenesen kihúzzák magukat, az borzalmas.
Nagyon látszik rajtuk, ha nem a zsűri kedvéért csinálják, hanem azért, mert szeretik, úgy sokkal szebb!
Másik meg, hogy a zsűri amúgy is felesleges, mert előre ki van találva, kinek kell nyernie, megjátszott marhaság a verseny.
De ha nem versenyen adják elő, akkor a legszebb, leglátványosabb sport. A legjobb az lenne, ha pl. strandon megkérnénk néhány lányt, csináljanak ilyen mozdulatokat, annál természetesebb nem nagyon lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!