Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Pár kérdés az úszásról?

Pár kérdés az úszásról?

Figyelt kérdés

Gerincferdülséem van, így muszáj lenne úsznom... Heti 1x-i úszásra van max. lehetőségem. Nem nagyon szeretnék izmosodni, inkább fogyni, de gondolom mivel hátizomerősítés céljából ajánlotta az orvos, izmot szednék fel. A hátam így is széles, a vállammal egyetemben.. Nem akarok szélesebbet. Valamilyen étrendet tudnátok hozzá mutatni, hogy ne nagyon izmosodjak: Bár jó lenne combból meg hasból leadni.. A segítséget előre is köszönöm! Egyébként lábszárból lehet fogyni? XD Nem vádliból, hanem a boka feletti részből.

16/L (167 cm, 54 kg)

2015. máj. 3. 02:12
 1/4 A kérdező kommentje:

Oltások elkerülése végett még leírom, hogy tudom, nem nagyon fog látszódni semmi heti 1 úszás mellett, de étrenddel és erősítéssel, tornával hátha. És bocsi, még annyit, hogy jó, nem nagy probléma lenne az izmosodás sem (tornával egyes testrészekre tudom fektetni a hangsúlyt), alapvetően nem az izommal van bajom (szükségem is lenne rá), hanem azzal, hogy nem akarok téglatestű lenni, így is eléggé lapos vagyok. És nem szeretnék nagy felkart sem, inkább kis szálkás izmot. A testsúlyom nem lesz kisebb ugye? Sok helyen olvastam, hogy ők még súlyt is szedtek fel (izmot).

Mégegyszer röviden össtefoglalva:

Az úszás fogyaszt? Vagy csak izmosít? Izmot fejlesztehetek úgy, hogy ne legyen széles vállam, hátam? Étrendet ajánlanátok? Vagy izmosításra inkább kondit ajánlanátok?

Ha valami nem tiszta írjáto kmeg nyugodtan, megpróbálom tisztábban leírni a zavaros részeket! A segítséget előre is köszönöm!

2015. máj. 3. 02:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Nagyon sok tévhit és kavarodàs van nàlad. Minden mozgàssal lehet fogyni, ha kalória mínuszban vagy. Ez a feltètele a zsírleadásnak. Azaz napi kevesebb kalóriàt kell bevinni, mint amennyit felhasználsz. Kalória mínuszban viszont nem fogsz izmosodni, esetleg nagyon kövéreknèl megy ez eleinte minimàlis szinten. De izmosodáshoz kalória plusz kell.

Azok az úszók izmosak, akik komoly erősítő edzéseket is tolnak és eleve jó gejetikájúak is. Mint pl Gyurta Dani és Hosszú Katinka. Ők sem csak az úszàstól lettek ilyenek, hanem súlyzóznak is. De nézd meg pl Cseh Lacit. Kivàló úszó, de nem izmos. Pedig ő napi 20 km-t is úszik. Nem het egyszer. Heti egy úszástól nem fog rád ugrani több kg izom, még minden napos úszásnál sem menne.

Helyi zsírégetés pedig nincs. Nem kehet irànyítottan fogyni. Genetikafüggő, hogy ki honnan milyen ütemben tud zsírt leadni. Bokából pedig nem tudsz fogyni, az adott. Ízületből, csontból nem tudsz vèkonyabbat varàzsolni.

Remélem picit helyre tettem pàr dolgot, írj ha valami nem tiszta.

2015. máj. 3. 06:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépe na segítséget! :) Mindent megválaszoltál, ami érdekelt, annak ellenére, hogy a leírásom fele érthetetlen.. nekem tiszta, amit leírtál. :) Köszi szépen!
2015. máj. 3. 11:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Ok. Szívesen. :)
2015. máj. 3. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!