Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogyan kezdjem el az úszást?...

Hogyan kezdjem el az úszást? (lent)

Figyelt kérdés

A sulimban kötelező lesz az úszás. Mivel én nem tudok úszni, és egyből pánikolok, ha nem ér le a lábam a medence aljára, vagy ha a fejemet ellepi a víz, ezért nem tudom, hogy lesz ebből úszás.. :( Nos, mit tegyek az ellen, hogy ez ne történjen meg(ne pánikoljak), és mit tegyek, ha ez megtörténik?

Illetve még az, hogy tudtok ajánlani jó úszószemüveget és sapkát, ami jó minőségű, és viszonylag olcsó?

#úszás #kezdő úszók
2015. jan. 19. 18:47
 1/1 anonim válasza:

Ha nem tudsz úszni, tök felesleges a szemüveg, de am én pl. a Hervisben vettem ami nekem van, elég nagy a választék és nem is olyan vészes az áruk. Biztos van pár amiket ki lehet bontani, próbálgasd fel és amelyik nem nyom sehol, és nem ereszt azt vedd meg.

Az úszásról meg pl. ahova én jártam iskolába nekünk is volt egy darabig úszás tesin, és nálunk úgy volt megoldva, hogy két csoportra lettünk osztva. Akik jól úsztak azok mentek a haladó csoportba és mint egy rendes úszó edzés volt megtartva az óra. A másik csoportban nemtom pontosan, hogy mit csinált, de volt aki a félév elején egyáltalán nem tudott úszni, és félév végére megtanult rendesen, és voltak páran akik átjöttek a haladó csoportba. Akik féltek azokkal elmentek egy kisebb medencébe ahol nem volt mély a víz és ott tanultak.

Az a lényeg nem kell félni a vízben, szép egyenletes légzés, fölfekszel a vízre és akkor el sem fáradsz szép lassú tempó mellett. Egyik faltól a másikig gyakorolni amíg nem érzed magad teljes biztonságban és utána lehet bemerészkedni a mély vízbe. :)

Egyébként pedig sok sikert :)

2015. jan. 19. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!