Az úszástól tényleg nő az ember magassága?
Figyelt kérdés
2010. jan. 14. 21:44
11/20 anonim válasza:
persze, hogy nő a magasság, ezért vannak 3.50 es úszóink
12/20 anonim válasza:
Az emberi szervezet 26 éves korig fejlődik.Igaz 20után jelentősen lassul de csak 26 éves kor táján fejeződik be véglegesen.Utána már csak szélességben növünk tovább de ez már a mi bűnünk.
13/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, közben beszéltem egy uszodában pár emberrel és mondták hogy az ember tartása javul az úszástól, tehát ha valakinek hanyag tartása van és úszik 1 évet akkor normális tartása lesz és ezáltal magasabb lehet, de csak a tartás miatt, konkrétan a magasság nem növekszik.
2010. jan. 16. 13:23
14/20 anonim válasza:
a férfiak általában 23- 24 éves korukig nőnek, a nőkkel ellentétben, tehát nem kell csodálkozni, hogy nőtt, ezt nem az úszás okozta. csoda akkor lenne, ha 50 évesen nőne hirtelen 10 centit.
15/20 anonim válasza:
Ez így van kedves kérdező. Az úszás kiváló hanyag tartásra, gerincproblémákra. Azt is eltudom képzelni, hogy kicsit "kilazul" általa a gerinc, mozgékonyabb lesz, így is jöhet 1-2 centi plusz, illetve a tartás :) A 10 centi nagyon sok, inkább csak későn érő típus lehet :)
16/20 anonim válasza:
6évig úsztam és 172cm magas vagyok, szal nem hiszem. A barátod csak későn érő típus.
17/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, arra jutottam hogy nem megyek úszni:D
Inkább kitalálok valami mást amitől növök.
2010. jan. 22. 19:48
18/20 anonim válasza:
menj csak úszni nyugodtan, minden izmot átmozgat :) főleg ha tudod mind a 4 úszásnemet úszni...:)
19/20 anonim válasza:
...előbb is én írtam :D
hozzátenném, h igen, sztem elég szar lehetett a testtatrása az uncsitesodnak, és az úszás kicsit rendezte... és igen, még a későn érés is lehetséges...
20/20 anonim válasza:
Olvastam egy felmérést, valamelyik edzéselméletes irodalomban:
Olyan fiatalokat vizsgáltak akik min heti 4szer sportoltak (nem úszás, hanem vegyes sportok) egy órát a kontroll csoport a nem sportolók voltak.
A körméretek lényegesen nagyobbak voltak, de nem voltak magasabbak (ergó a sportok úgy általában nem növelnek :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!