Feederezésnél muszáj ferdén tartani a botot?
Most szeretnék beruházni 2 botra.
Szívesen vennék feedert, de valahogy nekem nem jön be hogy a bot spiccét kell figyelni.
Ez a "ferdén" tartani a botot és a spiccét figyelni ez elengedhetetlen a feederezéshez ?
Mert akkor nézek valami hagyományos 2-3 részes botot mint pl ez: [link]
Azért kell ferdén tartani, hogy lásd, mikor húzza el a hal a csalit. Lerakhatod szembe is, kicsit felfelé állítva a botot, úgy is jó, csak ez szélben rosszabb.
A feeder nemcsak annyi, hogy a spicc rezgése mutatja a kapást ( egy lágy bojlis bot spicce is szépen mutatja), hanem egy nagyon lágy, de gerinces botot tartasz a kezedben, amivel a hal fárasztása külön élmény. Felteheted a 22-es főzsinórt, a 20-as fluo előkét és simán kiveszed a 15-ös pontyot is. A finomabb szerelékkel több kapást tudsz kicsikarni, ha a halak óvatosabban esznek. Rá lehet tenni a feeder botot is elektromos kapásjelzőre, tehetsz rá kapásjelzős is, ha neked az szimpatikus, de egy óvatos kárász kapását fenekező technikák közül a spicc fogja a legjobban mutatni. Már azt látod rajta, hogy a halak az etetéseden vannak e, lökdösik e a kosarat.
Én értem a feeder mire jó.
Sőt én is erre használnám. Egy finomabb szereléket szeretnék ahogy leírtad, csak nem kis kárászokra hanem 2kg feletti pontoykra, azzal a kivétellel hogy nem a spiccét figyelném a botnak, hanem rendes kapásjelzőt szeretnék tenni rá. Ez lehetséges ?
köszönöm a válaszod!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!