Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Feederezésnél muszáj ferdén...

Feederezésnél muszáj ferdén tartani a botot?

Figyelt kérdés

Most szeretnék beruházni 2 botra.

Szívesen vennék feedert, de valahogy nekem nem jön be hogy a bot spiccét kell figyelni.

Ez a "ferdén" tartani a botot és a spiccét figyelni ez elengedhetetlen a feederezéshez ?

Mert akkor nézek valami hagyományos 2-3 részes botot mint pl ez: [link]

2014. jún. 9. 21:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Azért kell ferdén tartani, hogy lásd, mikor húzza el a hal a csalit. Lerakhatod szembe is, kicsit felfelé állítva a botot, úgy is jó, csak ez szélben rosszabb.

A feeder nemcsak annyi, hogy a spicc rezgése mutatja a kapást ( egy lágy bojlis bot spicce is szépen mutatja), hanem egy nagyon lágy, de gerinces botot tartasz a kezedben, amivel a hal fárasztása külön élmény. Felteheted a 22-es főzsinórt, a 20-as fluo előkét és simán kiveszed a 15-ös pontyot is. A finomabb szerelékkel több kapást tudsz kicsikarni, ha a halak óvatosabban esznek. Rá lehet tenni a feeder botot is elektromos kapásjelzőre, tehetsz rá kapásjelzős is, ha neked az szimpatikus, de egy óvatos kárász kapását fenekező technikák közül a spicc fogja a legjobban mutatni. Már azt látod rajta, hogy a halak az etetéseden vannak e, lökdösik e a kosarat.

2014. jún. 10. 09:12
 2/4 A kérdező kommentje:

Én értem a feeder mire jó.

Sőt én is erre használnám. Egy finomabb szereléket szeretnék ahogy leírtad, csak nem kis kárászokra hanem 2kg feletti pontoykra, azzal a kivétellel hogy nem a spiccét figyelném a botnak, hanem rendes kapásjelzőt szeretnék tenni rá. Ez lehetséges ?

köszönöm a válaszod!:)

2014. jún. 10. 13:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Természetesen, sokan tesznek rá kapásjelzőt, és amint az jelez, akkor néz rá a spiccre mert az pontosabban megmutatja, mikor vette fel a csalit.
2014. jún. 10. 20:28
 4/4 Egon Noiro ***** válasza:
Nos igen muszáj, mert különben nem feederezel... Nekem nem csak könnyedebb és élvezetesebb botakció, vagy a finomabb módszer tetszett meg elsőre a feeder módszerben. Sokkal jobban vonzott az, hogy bevágásnál nincs útban a kapásjelző (nem repül el, nem tekeredik damilostól a spiccre, nem szakad el, stb.) ráadásul sokkal gyorsabban be lehet állítani bedobás után, hogy kapásra kész legyen. Emellett persze sokat számít, hogy tényleg sokkal érzékenyebb és finomabb bármely fenekező módszernél. Teszteld le nyugodtan két ugyanolyan boton párhuzamosan a hagyományos jelződet és a rezgőspiccet, az utóbbi biztosan jobban be fog válni!
2014. jún. 16. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!