Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogy kell magad fenn tartani...

Hogy kell magad fenn tartani a vízen?

Figyelt kérdés
2014. márc. 13. 21:15
 1/4 anonim válasza:

Ha jól teliszívod a tüdődet levegővel, akkor elvileg a vízfelszínhez közelebb kell, hogy kerülj. Amint kiengeded, lesüllyedsz.

Úszás közben meg egyszerűen ütemesen lapátolj kezeddel és lábaddal, és fent fogsz maradni.

2014. márc. 13. 21:21
 2/4 anonim válasza:

Nyugi, nem a tüdődben lévő levegő tart fent...

A testedre ható felhajtóerő tart fent. Akik félnek a víztől, azok nem mernek kényelmesen felfeküdni a víz felszínére, így kevesebb felhajtóerő hat rájuk, és valóban el is merülnek.

Pl. ha hanyatt fekszel a vízre, és a fejed is vízszintben van (tehát csak az arcod van kint), akkor olyan, mintha ágyon feküdnél. Teljesen fenntart, mindenféle kar- és lábmunka nélkül.

2014. márc. 13. 21:33
 3/4 anonim válasza:

Kezdjük inkább a legelején:

"BÖLCSŐ" állapot:

Olyan vízben, amely nem hullámzik, és ahol leér a lábad, próbáld azt megcsinálni, hogy térdeidet a hasad alatt átkarolod! A fejed arccal lefelé a víz alá kerül, nem kell megijedni! Kis idő múlva a víz picit átforgat: a feneked lesz az, ami kilóg a vízből, de ettől függetlenül nem muszáj azon keresztül levegőt venned...

Ha ez már többször megy:

EBBŐL AZ ÁLLAPOTBÓL szép lassan kinyújtod végtagjaidat. Lábaid hátra, karjaid akár előre, akár oldalt. Vigyázz, a fejed nem végtag; az még mindig marad arccal lefelé a vízben! Meg fogod figyelni azt a barátságos lebegést, ami a víz felszínén tart.

A bölcső állapotból ugyanezt megpróbálhatod hátrafelé is, csak arra ügyelj, hogy a fejedet is szegd hátra! Csak az arcod álljon ki a vízből, a füleid már nem!

Ezután következik az, amit az előttem szólók már leírtak, de ez menni fog...

2014. márc. 16. 10:17
 4/4 anonim ***** válasza:
elfekszel a vízen és kész, de ha félsz a víztől akkor nehezebb lesz mert nem mered elengedni magad. Én pl a Balatonban volt hogy több mint egy óráig feküdtem a hátamon a vízen és nem merültem el. Bár nagyon jó úszó vagyok (nem verseny úszó), rendkívűl sokáig tudok a víz alatt lenni is meg hasonlók, de a legfontosabb hogy ne félj a vízben, akkor minden sokkal könnyebb.
2014. márc. 17. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!