Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hány éves korban érdemes...

Hány éves korban érdemes megtanulni úszni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 19. 08:15
1 2
 11/19 anonim válasza:
76%
Most! ;)
2009. dec. 21. 14:54
 12/19 anonim válasza:
100%

Érdemesebb minél hamarabb megtanulni, 4-10évesen, mert ezzel a gyerekeknek nő a koordinációs képessége, javul az egyensúly és az izomzat szép formáit, alapokat helyére teszi, azon kívül a legtöbb izomcsoportot megmozgatja.

Én 4éves korom óta úszom, van egy országos csúcsom, 40es karom van 15évesen és izmosnak mondhatom magam, nem husinak :)

Szóval, minnél előbb. Azonkívül a vízbiztonság kialakítása fontos, minél fiatalabb korban, mert később lehet félni fog a víztől, furcsa lesz, hogy nincs a lába alatt talaj, persze, ha már úgy nő fel, hogy egyszer jár, egyszer úszik, ez teljesen más lesz! Csak óvatosan, figyelemmel.

Kisbabákat úsztatni is érdemes! Minden korosztálynak ajánlott!

2009. dec. 21. 22:53
 13/19 anonim válasza:
76%
45éves vagyok.szeretnék megtanulni uszni,de hamar elfáradok..:(
2009. dec. 23. 16:50
 14/19 anonim válasza:
100%
Én 2 hónapos korom óta úszom.Elsős koromban már versenyeztem.Mindig második lettem :D Sokat versenyeztem.Később átmentem a vízilabdára. Szerintem minél hamarabb jobb elkezdeni.A hugom 6 éves de még mindig nem meri beletenni a fejét a vízbe.A fiútestvérem is így volt de aztán magától beletette a fejét.
2009. dec. 24. 00:10
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Én 6 évesen tanultam meg úszni..8 évesen már 12 éves tesómat is lehagytam mikor a bólyáig úsztunk szülői felügyelet mellett.Egyébként 7-9 éves korban ajánlott,ha verseny szerűen űzni akkor 5-6 évesen.
2010. jan. 27. 11:32
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Minél előbb annál jobb. Minél idősebb valaki, annál jobban fél a víztől.

Én 3 évesen már fönt maradtam a vízen, 4 éves koromtól pedig rendesen úsztam. 6 évesen versenyeztem. A mai napig imádom, igaz már nem versenyyzek. 17/L

2010. jan. 27. 12:03
 17/19 anonim ***** válasza:
4évesen... bár ha rendszeresen csak uszni fog, valszeg hamar megunja.. vagy 1xűen kiég tízenéves korában... én 10éves korom körül tanultam meg uszni, igazábol talán cinknek is érezhettem, h addig nem tudtam úszni, most viszont már van pár érmem, és triatlonozok :D és szeretem... a sportnak az a lényege, hogy aki űzi, annak szeretnie is kell, ne csak kötelezettségnek érezze, h " muszáj sportolnom vmit, nehogy eltunyuljak..." akkor lesz benne elszántság, lesz értelme, és eredménye is meg lesz előbb vagy utóbb ;)
2010. jan. 28. 21:56
 18/19 anonim válasza:
hát attól függ. ha verseny úszó akarsz lenni érdemes 6-7 évesen elkezdeni ha meg csak hogy tudj úszni akkor meg szerintem 14-15 is elég lehet..
2010. febr. 28. 17:56
 19/19 anonim ***** válasza:

Ha technikailag helyesen akarod, hogy megtanuljon úszni akkor 4-5-6 gyerektől, nemtől (lányok korábban) stb függően, nagyon egyéni.

Nagyon korán nem érdemes, mert nem lehet megfelelően foglalkozni a gyerkőccel, nem tud oda figyelni, megosztja a figyelmét, így ha nem megfelelő az oktató nagyon könnyen elsajátíthat rossz technikát, ami utána már soha nem kinevelhető(!)

(én nem fogom a gyerekemet 5 éves kora előtt uszodába vinni, amellett, hogy úsztam vízilabdáztam, triatlonozik, és edzősködöm)

2010. ápr. 13. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!