Hány éves korban érdemes megtanulni úszni?
Érdemesebb minél hamarabb megtanulni, 4-10évesen, mert ezzel a gyerekeknek nő a koordinációs képessége, javul az egyensúly és az izomzat szép formáit, alapokat helyére teszi, azon kívül a legtöbb izomcsoportot megmozgatja.
Én 4éves korom óta úszom, van egy országos csúcsom, 40es karom van 15évesen és izmosnak mondhatom magam, nem husinak :)
Szóval, minnél előbb. Azonkívül a vízbiztonság kialakítása fontos, minél fiatalabb korban, mert később lehet félni fog a víztől, furcsa lesz, hogy nincs a lába alatt talaj, persze, ha már úgy nő fel, hogy egyszer jár, egyszer úszik, ez teljesen más lesz! Csak óvatosan, figyelemmel.
Kisbabákat úsztatni is érdemes! Minden korosztálynak ajánlott!
Minél előbb annál jobb. Minél idősebb valaki, annál jobban fél a víztől.
Én 3 évesen már fönt maradtam a vízen, 4 éves koromtól pedig rendesen úsztam. 6 évesen versenyeztem. A mai napig imádom, igaz már nem versenyyzek. 17/L
Ha technikailag helyesen akarod, hogy megtanuljon úszni akkor 4-5-6 gyerektől, nemtől (lányok korábban) stb függően, nagyon egyéni.
Nagyon korán nem érdemes, mert nem lehet megfelelően foglalkozni a gyerkőccel, nem tud oda figyelni, megosztja a figyelmét, így ha nem megfelelő az oktató nagyon könnyen elsajátíthat rossz technikát, ami utána már soha nem kinevelhető(!)
(én nem fogom a gyerekemet 5 éves kora előtt uszodába vinni, amellett, hogy úsztam vízilabdáztam, triatlonozik, és edzősködöm)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!