Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Horgászatban mennyire jó nagy...

Horgászatban mennyire jó nagy halakra az a módszer amikor a horog után van kötve egy kis hurok? Pl pelletel vagy kukorica csokorral

Figyelt kérdés
eddig csak simán a horogra raktam a kukoricát, másik módszer gondolom jobb.
2014. márc. 31. 20:46
 1/4 A kérdező kommentje:
[link] erre gondolok
2014. márc. 31. 20:47
 2/4 Farkas Milán ***** válasza:
Ezt hívják hajszálelőkének. Kifejezetten a nagy ponty horgászok fejlesztették ki anno. Lényege, hogy a csali sokkal természetesebben mozog és a horog jobban akad. Általában vékony, lágy fonott zsinórbók kötjük.
2014. ápr. 1. 07:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Ahogy kifejtették már előttem,ezt hívják hajszálelőkés horgászatnak.

Viszont pontosítanék,nem azért lett kifejlesztve ,mert nagy pontyokra ez fogósabb,nem!

Mivel tapasztalható,ha telepakolod a horgot kukoricával,kevesebb van kint a horogból,így nem tökéletes az akadás!

Mivel itt a horog üresen áll,ezért az akadás minőségibb lesz.

Kifejteném,a 20-30 dekás keszegtől a(z) 50 kilós busáig horgásznak vele,magyarul kb minden NEM ragadozóra.

Boltokban lehet kapni ilyen kis plasztik hajszálelőkét is.

Én szerintem ez fogósabb is,mint a sima horgon lévő csali,hisz egy jó fajta horogkötéssel(knotless knot kötés) az előke hossza kb. 1-2centi,és én beleszoktam nyomni a horgot a kosárban lévő etetőbe,így a horog kb az etetőanyag rétegben marad v. rajta,és így "becsapósabb",hogy ott van 1-2 szem csali,horog nélkül

2014. ápr. 1. 15:29
 4/4 Farkas Milán ***** válasza:

Olvass csak bátran utána. A '60-as, '70-es években angol PONTYhorgászok fejlesztették ki a hajszálelőkét kifejezetten ponty horgászatára!!! Ezzel a szerelékkel sokkal jobb akadás érhető el, valamint a szerelék természetesebb mozgása miatt (amennyiben lágy előkéből kötjük) az óvatosabb-nagyobb halakat is horogvégre tudjuk keríteni.

Én még nem láttam olyat, aki a 20-30 dekás keszegre hajszálelőkével horgászott volna..... ha valaki így akar keszeget fogni, akkor nagyon buta.

Valamint azt sem hinném, hogy busára horgásznának hajszálelőkével... a busát életmódjából adódóan szinte lehetetlen így megfogni. A busa szűri a vizet, planktonokkal, algákkal táplálkozik, ha jól tudom. Nagyon ritkán kerül horogvégre, akkor is általában véletlen: a szerelék kitekerése közben kívülről akad meg. Nincs is célzott horgászmódszer a busa horgászatára.....

2014. máj. 1. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!