Horgászatban mennyire jó nagy halakra az a módszer amikor a horog után van kötve egy kis hurok? Pl pelletel vagy kukorica csokorral
Ahogy kifejtették már előttem,ezt hívják hajszálelőkés horgászatnak.
Viszont pontosítanék,nem azért lett kifejlesztve ,mert nagy pontyokra ez fogósabb,nem!
Mivel tapasztalható,ha telepakolod a horgot kukoricával,kevesebb van kint a horogból,így nem tökéletes az akadás!
Mivel itt a horog üresen áll,ezért az akadás minőségibb lesz.
Kifejteném,a 20-30 dekás keszegtől a(z) 50 kilós busáig horgásznak vele,magyarul kb minden NEM ragadozóra.
Boltokban lehet kapni ilyen kis plasztik hajszálelőkét is.
Én szerintem ez fogósabb is,mint a sima horgon lévő csali,hisz egy jó fajta horogkötéssel(knotless knot kötés) az előke hossza kb. 1-2centi,és én beleszoktam nyomni a horgot a kosárban lévő etetőbe,így a horog kb az etetőanyag rétegben marad v. rajta,és így "becsapósabb",hogy ott van 1-2 szem csali,horog nélkül
Olvass csak bátran utána. A '60-as, '70-es években angol PONTYhorgászok fejlesztették ki a hajszálelőkét kifejezetten ponty horgászatára!!! Ezzel a szerelékkel sokkal jobb akadás érhető el, valamint a szerelék természetesebb mozgása miatt (amennyiben lágy előkéből kötjük) az óvatosabb-nagyobb halakat is horogvégre tudjuk keríteni.
Én még nem láttam olyat, aki a 20-30 dekás keszegre hajszálelőkével horgászott volna..... ha valaki így akar keszeget fogni, akkor nagyon buta.
Valamint azt sem hinném, hogy busára horgásznának hajszálelőkével... a busát életmódjából adódóan szinte lehetetlen így megfogni. A busa szűri a vizet, planktonokkal, algákkal táplálkozik, ha jól tudom. Nagyon ritkán kerül horogvégre, akkor is általában véletlen: a szerelék kitekerése közben kívülről akad meg. Nincs is célzott horgászmódszer a busa horgászatára.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!