Diesel221 kérdése:
Ki milyen kukorica erjesztési módokat ismer?
Figyelt kérdés
2013. aug. 23. 14:11
1/5 anonim 



válasza:





Összedarál, vízzel fel és élesztőt bele.
Esetleg elő lehet főzni, ez feltárja a sejteket (és élesztőt bele).
Vagy konkrétan.. Mire vagy kíváncsi?
Biotechnológiában van folyamatos és szakaszos erjesztési módszer is..
2/5 gomzoli 



válasza:





Sokan esküsznek a vödör vízben történő áztatásra, amibe egy pohár kefír vagy yoghurt van belekeverve "tejsavas" erjedésre szánva, ami pár meleg nap után bekövetkezik.
A másik módszer a cukros lében történő félórás előfőzés, majd néhány napra félretéve nyitott vödörben alkoholos erjedést elérni. Mindkét módszert lehet cicomázni például málnaszörp, vagy ételízesítők (pl. levespor) hozzáadásával.
3/5 anonim 



válasza:





Egy diszpis vödröt háromnegyedig teszel kukoricával, felöntöd vízzel és 1-2 napig áztatod. Ezután megfőzöd, egészen amíg kezdenek a szemek megrepedni (több óra főzés), hozzákeversz 1-2 marék sót és hagyod kihűlni. Amikor kihűlt és csakis amikor kihűlt, hozzákeversz egy félliteres kaukázusi kefirt, beleteszed egy légmentesen zárható hordóba (30 literes elég neki), figyelsz rá, hogy a lé ellepje a szemeket, lezárod és érleled 1-2 hétig. A végeredmény egy enyhén savanykás szagú (nem büdös!) kukorica lesz, ami fagymentes helyen akár egy évig is tárolható. Néha a lé tetején vékony penészréteg képződik, de ez egy szűrővel könnyen eltávolítható és a minőségét nem rontja. Kiválóan alkalmazható amur, ponty, kárász horgászatánál, de fogtam már vele nagyobb dévért és jászt is. Amikor ezzel etetek, ezzel is csalizok, hajszálelőkés módszerrel.
4/5 anonim 



válasza:





ELNÉZÉST!
Nem láttam hogy vízi sport (horgászat) a témakör! Sorry az 1. válaszért, élelmiszeripari szempontból írtam.
5/5 doboszoli 



válasza:





Én is a forrázott, kefírrel erjesztett kukoricát használom etetni is, de "kukoricás időszakban" a horgon is megállja a helyét. A ponty is elfogadja nyáron, az amur pedig kifejezetten szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!