Bocsi helyett JAVÍTSD KI!
Egyébként meg, mit jelent a "heti egy úszás"?
Pár hossztól nem lesz izmos karod.
Ha netán maratont úszol minden héten, akkor van esélyed rá.
Nem igazán, valamit tegyél még mellé (fegyenc vagy súlyzó), de attól még nyugodtan mehetsz úszni nem fog ártani.
Alapvetően ha háromszor járnál akkor se lenne túl vastag a karod, de formálódni azért fog ha ez a kérdés de kifejthetnéd bővebben is...
Attól függ hány kilométer az a heti egy alkalom és hány hét telt el. Inkább heti 2-3 alkalom ami már hatásos. Én 1 óra úszást javaslok. Eleinte ez kisebb távot jelent, de kb 2km leúszható ennyi idő alatt.
Viszont úszástól, főleg ha ilyen ritkán csinálod nem leszel látványosan izmos, ahogy a hosszútáv futók is vékony pálcika emberek szoktak lenni, de az állóképességed és általános erőnlétedre nagyon sokat rápakol.
Izmok látványos felpumpálásához nagy erőket kell kifejteni gyakran és rövid távon. Ezen a téren nem vagyok otthon, de ehhez szinte napi szinten, heti 4-5 alkalommal kell konditerembe járni, vagy valami erőnléti gyakorlatot végrehajtani.
Szerintem beszélj egy trénerrel, vagy a tesitanárral, ők elvileg össze tudnak állítani veled közösen egy neked megfelelő edzés és táplálkozási tervet. Ezt egyedül elég keserves végrehajtani szerintem (feltételezem diák vagy ha azt írod hogy "lácik" :) )
Másik lehetőség. Én magam utálok unalmas gyakorlatokat végrehajtani a konditermeben vagy bárhol máshol.
Bringázással viszont a munkába járás egyben érdekes és erőnléti edzésnek is megfelel. Ezzel a kardió és a lábizmok ki is vannak pipálva és napi szinten művelve különösebb erőlködés nélkül is 1 hónap alatt látványos eredménye van.
Felső testre meg eljárhatsz falat mászni (vannak erre termek, így bármilyen időjárásban lehet művelni), ott észrevétlenül és izgalmasan fogod átmozgatni minden izmodat, és az már meg is látszik ha rendszeresen eljársz.
igen, meglátszik, ha van elég türelmed van hozzá, mert heti egyszeri alkalommal elég lassan fog változni. lehet magad észre sem veszed. szálkásodni fogsz tőle, és keményebbek lesznek az izmaid, javul a légzésed, és a kondid.
én heti 2szer jártam, 1 órára, és kb egy hónap után már látható volt a változás -bár nem én vettem észre.
mielőtt elkezdtem, tudtam már úszni, de jó, ha egy profi úszó, vagy egy úszómester felügyelete alatt kezded el a rendszeres úszást, nekem nagyon hasznos volt.
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!