Balatonszemesi halak?
Balatonszemesen (vagy közelében ) ha a partról horgászok és dobok kb 40-50 métert és ott nagyjából 1m-1 20 cm es a vízmélység ott is lehet fogni nagyobb testű halakat???
Mert a mólón általában túl sokan vannak.
Fenekezek!!
Üdv! Én csak biztatni tudlak, mert idény nyáron én is tervezek egy balatoni horgászatot! Csak én Széplakon, de szintén déli part. 4 éjszakára megyünk oda nyaralni. Főleg bulizni, strandolni megyünk, de a szabad strand mellett én a 3. és 4. éjszakát a horgászatra "áldozom". Az 1. és 2. este napnyugtakor csak etetni fogok egy kijelölt helyen, nem tudom hány méterre a parttól, ott, ahol legalább 1 m mély víz van. Ha ez 200 méterre van a parttól, akkor majd besétálok a szerelékkel. Ezt még nem tudom, de a taktika az, hogy egyszerre kb 2-3 kg főtt magmixet, valamilyen édes, gyümölcsös jellegű aromával megöntözve, ugyanilyen ízesítésű bojlival (fél kg) megszórom az általam kijelölt helyet. Ezt úgy teszem, hogy besétálok a vödörrel. Még nem tudom, mivel jelölöm meg a helyet, de a lényeg, hogy mind a 4 este olyan 8-9 körül megszórom. A 3. és 4. este viszont bojlival csalizva rá is dobok, vagy behordom. Inkább a behordást választom, tudván, hogy a déli parton elég messzire be kell menni, hogy ne térdig érjen a víz. Ezen a két éjszakán reggelig ott fogok ülni a botok mellett. Én biztosra veszem, hogy fogok fogni nagyobb halat. Ha nem, akkor így jártam.
Felszerelésem: 22-es Spro Carp Maxx főzsinór, 100 g-s fix ólom, 20 cm-es 15 mm-es Aspire Spinning fonott előke 6-os Owner, vagy Gamakatsu horog, 1 szem 10 vagy 16 mm-es epres vagy ananászos bojli hajszálelőkén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!