Ki lehet húzni csukát match bottal? Sokat hallottam hogy csukának nem lehet vele beakasztani, mert csontos a pofája, a match botok meg mind taknyosak. Egyáltalán nem lehet vagy, csak kevesebb eséllyel mint egy pergető bottal?
Match bottal úszős módszerrel, (nagy) harcsán kívül bármit lehet fogni. Erre van kitalálva.
Megfelelő halra, megfelelő erősségűt kell venni.
2013. dec. 1. 20:51
2/8 A kérdező kommentje:
Ez egy olyan bot ami félig hajlik be : internet szerint közép gyors akciojú bot. Tököm tudja mennyit bír, hát 2kg-t fel birok vele emelni,sok embernek ezen a folyón ilyen súlyú csuka a rekordja.
2013. dec. 1. 21:23
3/8 anonim válasza:
Nyugodtan nekiállhatsz vele pergetni. A harmadik kapásnál már érzed majd a bevágás módját.
2013. dec. 1. 22:57
4/8 Zolikahorgasz válasza:
2 kilósnál nagyobb csukát is kibirsz fárasztani.A vízből ne a bottal emeld,vagy húzd ki a vízből!
2013. dec. 2. 11:25
5/8 anonim válasza:
Na ezért jobb egy pergető bot! Én az esetek többségében a bottal emelem ki a halat... Már négy kilós balint is emeltem ki vele, természetesen semmi baja nem lett a botnak, csak a zsinór bírja! Amúgy csontos szájú halakat, én is merítővel emelem ki, bár volt olyan, hogy másfélkilós csukát a bottal emeltem ki.De természetesen nem csak ez miatt előnyösebb a pergető bot...
2013. dec. 2. 16:26
6/8 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Úgy gondolom h egy Match bot sokkal puhább egy ML pergető botnál. Szerintem egy pergető bot sokkal alkalmasabb nagy csukára menni. A csuka fárasztásánál a legfontosabb a hallal való kontaktus! Ehhez meg túl puha egy match bot úgy gondolom. Legtöbbször a parton rázza ki a pofájából a wobblert, a körforgót meg a támolygó kanalakat. Viszont ha kisebb csukákat szeretnél fogni gondolom alkalmas arra a Match bot is. Én Balint fogtam már UL bottal és az saját magát megakasztja! Most itt a Tél derekán is fogok menni Balinozni az új ML botommal(ami egy rozemeijer) az orsóm az új Mitchell 308 pro-at. Görbüljön! :-)
2013. dec. 2. 19:12
7/8 A kérdező kommentje:
Ezek szerint jól döntöttem hogy úgy döntöttem hogy veszek egyet.
Kössz,viszont :)
2013. dec. 2. 22:01
8/8 anonim válasza:
én is match-el szoktam csukázni,bár nem pergetek vele,hanem úszózok,de simán meglehet vele fogni,meg a lágy boton nehezebben tudja kirázni a pofájából a horgot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!