Milyen könnyen törnek a horgászbotok?
A botot nem egyszerű eltörni.
Egy 4.5 szakítószilárdságú damillal jó bottal egy 10kg-s ponty is kivehető akár.
A bot elsősorban dobásnál terhelődik nagyon, matchezésnél még ez sem annyira jelentős.
Mit jelent az, hogy 10 kg-t kibírna e? Egy 10 kg-s hal eltörné e a botot? Nagy valószínűséggel nem, de az olcsó botoknál nem túl magas a minőségbiztosítás.
Ahhoz képest, hogy 3 részes matchbotot szeretnél venni, kikerested magadnak a létező leggagyibb teleszkópos botokat.
Én nem értem, hogy mire jó az, egy darab napijegy árának megfelelő értékű botot venni! A minősége teljesen bizonyosan a lehető legalacsonyabb színvonalat képviseli. Természetesen lehet evvel is horgászni egy darabig, de se megbízhatóságot, se jó működést nem lehet ezektől a botoktól elvárni.
Ha tényleg nem telik többre, akkor valóban jobb, ha inkább a bolhapiacokon nézel körül, és keresel olyan botokat, amik újonnan pl. 30 Fontba kerültek, de pár éves használat után 10-ért eladják. Még mindig jobb, mint a belinkelt sz@rok.
Szia!
HÁÁT, mit mondjak, nem egész 5 Fontért (3 doboz tojás ára...) nem várhatsz csodát! Nagyon olcsó hús, nagyon híg lével.
Látatlanban lefogadom, hogy a fékje egyenetlen, a mechanikus részek (fogaskerekek, tengely, csapágyak) a létező legolcsóbb biliacélból készültek, már ha egyáltalán tartalmaz vasat...
Egy jó orsó nem olcsó. 20-30 Font-tól lehet elkezdeni minőségről beszélni. És az orsó minősége még a boténál is fontosabb.
Én nem Fontért, hanem Euro-ért vásárolom a cuccaimat, de sem bot sem orsó esetében nem vennék soha többé olyat, ami 30-nál olcsóbb, mert ezt a hibát régebben én is elkövettem, azóta a teljes készletemet kicseréltem normális cuccokra. Örömöt akarok lelni a felszerelésemben, és nem kompromisszumokat kötni, bosszankodni.
Márpedig a gagyikkal csak bosszúságod lesz!
Orsóból is jobb egy szép állapotú használt, márkásabb, minőségibb darabot keresni, mint azt az olcsó vacakot megvenni.
Csak abba gondolj bele:
5 Font az ára. Ebben benne van a gyártás során felhasznált anyagok ára, a gyártó, a nagy- a kiskereskedő haszna, az összes adó stb. Miből kellett hogy készüljön, hogy mindez 5 Fontba beleférjen? Ezt maximum egyszeri használatra venném meg a 8 éves fiamnak, hogy a nyaralás alatt kishalazzon vele, és hazaút előtt a kukába dobjam!
Olyan holmikat akarsz, amiben évekig örömödet leled, nem? Akkor nem egy doboz cigi áráért kéne orsót-botot beszerezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!