Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » A menyhalra miért mondják,...

A menyhalra miért mondják, hogy rossz?

Figyelt kérdés
Egy halőrtől kérdeztem a Duna egyi kholtágán, hogy van-e benn menyhal. A válasz ez volt: "szerencsére már nincs". Nem krédeztem rá, de utólag egyre jobban érdekel, hogy vajon ezt miért mondta... Még sose fogtam menyhalat... Ártalmas talán, mint a törpeharcsa? Vagy mi a baj vele?

2013. aug. 26. 14:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Sokan nem szeretik mert egy jellegzetes ize van a levének

és a husának, a csukához tudnám hasonlítani! Én szeretem

ezt a halat,a hideg beálltával lehet a Dunán inkább fogni,

ugyanis akkor van a vonulása az ivási idoszaka.

2013. aug. 26. 15:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem köszi!
2013. aug. 26. 19:25
 3/4 Merovingii ***** válasza:
A húsának van egy jellegzetes íze, amit nagyon sokan nem szeretnek , ezt is onnan tudom hogy sok haverom jár pecázni , és ők is fogtak már ki ilyet , de a bográcsban már valahogy nem nagyon akart összeérni az íz a hal húsa miatt ! :)
2013. aug. 28. 07:55
 4/4 Főzős Laci ***** válasza:

Szia!Én a Hármas-Körösön szoktam néha évről-évre egyre kevesebb menyhalat fogni.Könnyű felszerelés kell hozzá,és csípős tiszta idő,csillagos ég.

Az íze szinte a tengeri halakéhoz hasonló,azért mert egyetlen tőkehal-féle hazánkban.Én 43 cm-est fogtam legnagyobbat. Most 20cm a min.mérete,és csak 3-at lehet egy nap kifogni.Pedig ha belenyúlsz egy rajba,akkor 2-3 óra alatt 20-at is foghatsz!

Ezt a tengeri halas szagot például friss citromlével,vagy zúzott fokhagymával tökéletesen ki lehet iktatni.

Szálkamentes!

Köves,vagy akadós helyeken lehet fogni:fagyos éjszakán,és olyan napokon amikor a víz hőmérséklete kevesebb 2-3 fonál!

Jó étvágyat hozzá!

2014. jan. 12. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!