Ilyen veszélyes az úszás?
A nyáron tanultam meg úszni, elég jól megy, inkább a technikával voltak gondok, mint sem az állóképességgel.
Tegnap voltunk bányatón, nagyban kenem neki, véletlenül benyeltem egy kis vizet, emiatt valahogy nem úgy jött ki a lépés a mozgásomban, de hiába korrigáltam, mintha eltűnt volna a víz és már merültem is el, mint az állat.
Annyi mákom volt, h haverom ott volt.
Szal eleve észrevettem, h a uszodai víz mintha nagyobb felhajtó erővel rendelkezne.
Másrészt ez volt a fura, h tényleg egyszer nem jól léptem és már mint a zuhanó repülő...
:D Mert a bányató általában mindenhol mély.. Meredek a part. Ennyi, a víz ugyan az. Nincs ilyen felhajtóerős csoda.
Az a baj hogy benyelted a vizet, és kevesebb levegő volt a tüdődben mert köhögtél stb. Szétesik a mozgás. Semmi komoly, csak több rutin kell. Tényleg ahogy írták, gyakorold a merülést. Vízalatt az igazi az úszás. Illetve gyakorold azt hogy nem úszol, csak elvagy a vizen. Nem vagy köteles sablon szerint úszni. Úszkálj, merülj, lebegj stb. Rutin meg az évek majd meghozza a változást.
Aki normálisan tud úszni,annak nem kéne,hogy problémát jelentsen az,hogy mindenhol mély a viz.
Linkoln válaszát kifejezetten hasznosnak tartom.
Én is kis korom óta tudok úszni és elmondhatom(nem hencegésből),hogy nagyon jó úszó vagyok.Valószínűleg bepánikoltál,ez lehet azért is mert még nincs elég tapasztalatod vagy félsz az olyan vízben,aminek nem látod az alját.Mit már sokan mondták még tapasztaltot kell szerezned.Bár én velem soha nem volt ilyen...
Ezek szerint nem tudsz biztosan úszni.Kitől tanultál?Rendes edzőtől vagy családtagtól,ismerőstől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!