Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Ilyen veszélyes az úszás?

Ilyen veszélyes az úszás?

Figyelt kérdés

A nyáron tanultam meg úszni, elég jól megy, inkább a technikával voltak gondok, mint sem az állóképességgel.

Tegnap voltunk bányatón, nagyban kenem neki, véletlenül benyeltem egy kis vizet, emiatt valahogy nem úgy jött ki a lépés a mozgásomban, de hiába korrigáltam, mintha eltűnt volna a víz és már merültem is el, mint az állat.

Annyi mákom volt, h haverom ott volt.

Szal eleve észrevettem, h a uszodai víz mintha nagyobb felhajtó erővel rendelkezne.

Másrészt ez volt a fura, h tényleg egyszer nem jól léptem és már mint a zuhanó repülő...

2013. aug. 7. 09:29
 1/7 anonim ***** válasza:
az durva ha tényleg ilyen a bányató. Én meg nem tudtam eddig elképzelni hogy miért fulladnak meg annyian ilyen tavakban. Bár én is sokat voltam bányatóba de én semmi különbséget nem találtam.
2013. aug. 7. 09:31
 2/7 anonim ***** válasza:
Én már kiskorom óta nagyon jól tudok úszni és ha véletlen le is nyelek sok vizet(pl. egy hullám miatt)és elkezdek köhögni és kifújom szinte az összes levegőmet, akkor sem merülök el. Te nem régóta tudsz úszni és ennyi idő alatt, hacsak nem tanítottak nagyon jól, valószínűleg nem tudtál elég tapasztalatot szerezni. Először is ajánlom, hogy kisebb vizekben gyakorolj, merülj sokat és akkor ráérzel, mit kell csinálni víz alatt, ha süllyedsz, de ha már megvannak a technikák, akkor nem is fogsz elmerülni. Ha kevés levegő is van a tüdődben és úgy mész víz alá, akkor is simán feltudsz jönni a felszínre, csak tapasztalatokat kell még szerezned, ami csak gyakorlással lehetséges. A gyakorlás folyamán mindenféleképpen legyen valaki melletted, aki tud segíteni, ha valami baj van.
2013. aug. 7. 10:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Valaki elmagyarázná,hogy miért könnyebb belefulladni a bányatóba,mint más vizekbe?
2013. aug. 7. 11:26
 4/7 Linkoln ***** válasza:

:D Mert a bányató általában mindenhol mély.. Meredek a part. Ennyi, a víz ugyan az. Nincs ilyen felhajtóerős csoda.

Az a baj hogy benyelted a vizet, és kevesebb levegő volt a tüdődben mert köhögtél stb. Szétesik a mozgás. Semmi komoly, csak több rutin kell. Tényleg ahogy írták, gyakorold a merülést. Vízalatt az igazi az úszás. Illetve gyakorold azt hogy nem úszol, csak elvagy a vizen. Nem vagy köteles sablon szerint úszni. Úszkálj, merülj, lebegj stb. Rutin meg az évek majd meghozza a változást.

2013. aug. 7. 11:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Aki normálisan tud úszni,annak nem kéne,hogy problémát jelentsen az,hogy mindenhol mély a viz.

Linkoln válaszát kifejezetten hasznosnak tartom.

2013. aug. 7. 11:51
 6/7 anonim ***** válasza:
A fulladások oka ott valóban az, hogy mindenütt mély a víz, a másik pedig a figyelmetlenség, nem nagyon szoktak egymásra figyelni az emberek. Valaki belép egy gödörbe vagy törésbe, bepánikol, eltűnik és mire valaki észreveszi, hogy egy emberrel kevesebb van, már késő. Medencében azért érezheted nagyobbnak a felhajtó erőt, mert magabiztosabb vagy, és a víz sem annyira mély, 1 métert lemész, leér a lábad, aljáról fellököd magad.
2013. aug. 8. 11:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is kis korom óta tudok úszni és elmondhatom(nem hencegésből),hogy nagyon jó úszó vagyok.Valószínűleg bepánikoltál,ez lehet azért is mert még nincs elég tapasztalatod vagy félsz az olyan vízben,aminek nem látod az alját.Mit már sokan mondták még tapasztaltot kell szerezned.Bár én velem soha nem volt ilyen...

Ezek szerint nem tudsz biztosan úszni.Kitől tanultál?Rendes edzőtől vagy családtagtól,ismerőstől?

2013. aug. 13. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!