Vízbe ugrás! Hogyan?
Maga az ugrás. Mert félek. Ne merek nekiszaladni, félek hogy elesek, beütöm magam, vagy rosszul esek bele és nemtudok felúszni. Remekül úszom, de beleugrani mindig is féltem.
Egyébként tudom, nem kell erőltetni, de nagyon szeretnék mert mondják milyen jó, csak félek. És meg szeretném tanulni.
Sekély vízbe inkább nem ugorj, fejest meg pláne nem! Ennek nincs köze az úszáshoz, haltak már meg úgy, hogy a sekély vízben lefejelték a tó/tenger alját.
Viszont ha elég mély, akkor szerintem csak egy pillanata vonatkoztass el mindentől, egy pillanatra határozd el magad, és kész. Ne gondolj bele, csak ugorj! :)
Köszönöm mindenkinek a segítséget! :) Sokat segítettetek!
Régen nekem is fóbiám volt. Alig mertem belemenni térdig, egyszerűen utáltam, féltem, már nem is tudom mitől. Ha vízbe került a fejem, egyből kitátottam a szám, annyira bepánikoltam. Még egy hajmosás is szörnyű volt.
Aztán, szerintem főleg az, hogy ciki volt a barátok előtt hogy én nem vagyok bent a vizes dolgokban, gyakorolni kezdtem. Egyre jobban ment. Ma már ott tartok, hogy remekül tudok 2 féle úszást, elmegyek olyan vízbe is ahol nem ér le a lábam, beledőlök, víz alatt úszkálok, lemerülök, stb... Ez mind annak köszönhető, hogy rengeteget gyakoroltam és elszánt voltam, így leküzdtem. Ma már alig várom a délutánt, hogy mehessek lubickolni. Ma beleugrottam (először inkább beleléptem), tényleg nagyon jó érzés, nyakig érő vízbe szóval nem állt fent a "megütődés" veszélye (különben figyelmeztettek is, hogy ne kicsibe mert valaki így majdnem a bokáját törte). Szóval már vígan ugrálok, bár a nagyon nagy vízbe még nem merek. De ha ilyen jól haladok, az is meg lesz. :)
Azért írtam le, mert hátha valaki kedvet kap a történetemből. :) És egyébként csodás érzés, hogy végre nem csak a parton ücsörgök. Persze a fóbiából annyi megmaradt, hogy jobban vigyázok magamra a többieknél. De ez akkor is nagy haladás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!