Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Vízbe ugrás! Hogyan?

Vízbe ugrás! Hogyan?

Figyelt kérdés
Elég biztosan tudok úszni, olyan vízben is, ahol nem ér le a lábam. Ha valakinek a válláról/nyakából kell ugranom nem félek, de ha a stégről akkor igen. Alacsonyan van a stég, tehát nem kell nagyot ugrani mégis félek! De nagyon szeretném kipróbálni csak félek beleugrani. Félek hogy beütöm magam, nem tudok feljönni, ilyenek. Mit tegyek, erre hogy gyakoroljak? Egyébként olyan vízbe ugranék, ahol leér a lábam.

2013. aug. 6. 12:46
 1/8 anonim válasza:
Ugorj minél messzebb a stégtől. De maga az ugrás nem megy, vagy csak néhány fajtája? (pl. fejes, bomba, stb.)
2013. aug. 6. 13:19
 2/8 A kérdező kommentje:

Maga az ugrás. Mert félek. Ne merek nekiszaladni, félek hogy elesek, beütöm magam, vagy rosszul esek bele és nemtudok felúszni. Remekül úszom, de beleugrani mindig is féltem.

Egyébként tudom, nem kell erőltetni, de nagyon szeretnék mert mondják milyen jó, csak félek. És meg szeretném tanulni.

2013. aug. 6. 13:34
 3/8 anonim válasza:
Irigylem a problémáidat...
2013. aug. 6. 13:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem probléma, csak gondoltam tanácsoltok valamit, hogy hogy tanulhatnám meg. :) Kicsit régebben volt egy víziszony félém, gondolom ebből kifolyólag nehezebben tanulok.
2013. aug. 6. 13:56
 5/8 anonim válasza:
100%
A félelmet elég nehéz lekűzdeni, először próbálj rájönni melyik fázistól félsz leginkább (pl becsapódás vagy nekifutás) és azt próbáld kiküszöbölni. Pl ha a nekifutástól félsz, mert elesel, akkor állj ki a stég szélére, esetleg háttal a víznek és úgy ugorj bele. Ha a becsapódástól, akkor először próbálj a stég szélén ülve beleereszkedni a vízbe és utána ugrani stb...Én is irigyellek, nekem 15 éve vízfóbiám van nyíltvizes balesetek miatt, ha vízbe ér a fejem, leblokkolok és szinte öntudatlanná válok, így nekem az is csodaszámba megy, hogy egy arczuhanyt "túléljek" vagy egy vízeséses részen átsétáljak, még csúszdázni sem megyek egyedül, de nem adom fel, egyszer csak túllépek ezen :) sok sikert
2013. aug. 6. 14:52
 6/8 anonim válasza:

Sekély vízbe inkább nem ugorj, fejest meg pláne nem! Ennek nincs köze az úszáshoz, haltak már meg úgy, hogy a sekély vízben lefejelték a tó/tenger alját.

Viszont ha elég mély, akkor szerintem csak egy pillanata vonatkoztass el mindentől, egy pillanatra határozd el magad, és kész. Ne gondolj bele, csak ugorj! :)

2013. aug. 6. 17:34
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget! :) Sokat segítettetek!

Régen nekem is fóbiám volt. Alig mertem belemenni térdig, egyszerűen utáltam, féltem, már nem is tudom mitől. Ha vízbe került a fejem, egyből kitátottam a szám, annyira bepánikoltam. Még egy hajmosás is szörnyű volt.

Aztán, szerintem főleg az, hogy ciki volt a barátok előtt hogy én nem vagyok bent a vizes dolgokban, gyakorolni kezdtem. Egyre jobban ment. Ma már ott tartok, hogy remekül tudok 2 féle úszást, elmegyek olyan vízbe is ahol nem ér le a lábam, beledőlök, víz alatt úszkálok, lemerülök, stb... Ez mind annak köszönhető, hogy rengeteget gyakoroltam és elszánt voltam, így leküzdtem. Ma már alig várom a délutánt, hogy mehessek lubickolni. Ma beleugrottam (először inkább beleléptem), tényleg nagyon jó érzés, nyakig érő vízbe szóval nem állt fent a "megütődés" veszélye (különben figyelmeztettek is, hogy ne kicsibe mert valaki így majdnem a bokáját törte). Szóval már vígan ugrálok, bár a nagyon nagy vízbe még nem merek. De ha ilyen jól haladok, az is meg lesz. :)

Azért írtam le, mert hátha valaki kedvet kap a történetemből. :) És egyébként csodás érzés, hogy végre nem csak a parton ücsörgök. Persze a fóbiából annyi megmaradt, hogy jobban vigyázok magamra a többieknél. De ez akkor is nagy haladás.

2013. aug. 6. 21:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát érdekes. :D Én így vagyok a hátraszaltóval, nem merem, mert felek hogy rosszul fogok érkezni és nagyot csattan, vagy beütöm magam a stégbe. Az előre az már megy.
2013. aug. 7. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!