Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mély vízbe dobjam a fiam (2,5)?

Mély vízbe dobjam a fiam (2,5)?

Figyelt kérdés

A héten szabadságon voltam ( és egyhamar nem leszek megint), direkt erre az időszakra időzítettem a bölcsibe való beszoktatást.

Első nap lebetegedett, ( persze nem ott szedte össze), az orvos megmondta, hogy ez vírusos torokgyulladás így hétfőn mehet megint. Na én akkor már dolgozom és 3-nál előbb nem is tudok érte menni. Eddig egyszer beiratkozásnál volt ott egy órát, meg hétfőn kettőt.

Nem is keresett egyik alkalommal sem és mikor mentem érte úgy kellett hazakönyörögni. Ahol játék van ott elvan mint a befőtt.

Nem lesz gond ha jövőhét hétfőn mély vízbe dobom? Reggeli, tízórai, ebéd és csendes pihenő, uzsira már ott vagyok érte.

Valaki járt már hasonlóan, hogy erre kényszerült?

Hogy viselte a gyerkőc?

2013. júl. 25. 12:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Én is így voltam végig az oviban is,de nem lett semmi bajom. Eleinte nem akartam maradni,de 1 hét után meg már alig lehetett hazahozni. Nekem mindig 4ig kellett maradni.:)

De amúgy gyerekfüggő a dolog. Egy próbát szerintem megér a dolog,ha más megoldás nincs. :)

2013. júl. 25. 12:14
 2/13 anonim ***** válasza:

Barátnőmék jártak így, hogy nem tudták beszoktatni, hanem egyből ott kellett hagyni a bölcsiben és iszonyatosan rosszul viselte a kislányuk, de hát nem volt más választásuk, aztán beleszokott a kislány. De ha újra nekiindulnának, biztos, hogy nem így csinálnák, azt mondták, hanem megoldanák a beszoktatást valahogy.

Egyébként megviselheti nagyon. Még úgy is esetleg, ha be is van szoktatva. 2 hét azért nem egy nagy idő, míg előtte 2-3 évet otthon volt anyukával a kisgyerek.

Nekünk most kezdődik majd az óvoda, de a kisfiam egyfolytában kérdezgeti, hogy anya, de ugye jössz te is?:) De nálunk szerencsére vidéki kis település révén már sok gyereket ismer a fiam és persze rokon gyerkőcök is lesznek az oviba.:)

2013. júl. 25. 12:14
 3/13 anonim ***** válasza:

Ha egyébként dolgozol, akkor eddig is nélküled volt a kicsi nap közben, nem?

Anyukád, a kisfiú apukája nem tudnának segíteni, hogy legalább az első héten hazahozzák ebéd után?

2013. júl. 25. 12:15
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha a gondozónők bevállalják, akkor a gyerek a leírtak alapján jól ellesz. A mi bölcsődénkbe új beszoktatást kértek, amikor 3 hónap járás után 3 hónapig nem vittem, pedig semmi baj nem volt először sem.
2013. júl. 25. 12:17
 5/13 anonim ***** válasza:

Nagyon erzem a gondodat. En is ebben a cipoben jarok. Beirattuk a kisembert oviba, de nallunk az ovi meg nem kapta meg az utolso papirt amit a falra kell tenni, hogy kinyithassanak...Nekunk ugyan van meg egy honap...de mi van ha nem lesz?! Utana en is megyek vissza reszmunkaidoben...

Ugy nez ki a kisfiam is jol erzi magat - de. ott van az egyik tulaj es nekunk utba esik jatszoterre menet-jovet bejarunk, hogy megszokjuk es jatszunk - de igen-igen aggodom, hogy mikor rajon, hogy ez minden napos program, mi fog tortenni?!

engem is erdekel valaki valasza!

2013. júl. 25. 12:17
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ebben a bölcsiben ( igazából családi napközi csak jórészt picik vannak) 1 hét a beszoktatás.

Már első nap mondták, hogy vele nem lesz gond, partner volt mindenben. Igen, de 2 óra az nem 8 akárhogy is nézzük.

Már lassan fél éve dolgozom és az apja vigyázott rá mikor nem ment dolgozni vagy a nagymama.

2013. júl. 25. 12:38
 7/13 A kérdező kommentje:
A nagymama sajnos most kórházban van, az én szüleim meg vidéken élnek és még dolgoznak.
2013. júl. 25. 12:39
 8/13 anonim ***** válasza:
Egy jo gondozono nem fog beszoktatas nelkul bevenni egy gyereket. Nekem csaladtagom dolgozik bolcsiben. Hetente jartunk arra jatszocsoportozni a gyerekemmel, ismerte az osszes gondozonot, megis vegig kellett csinalni az egyhetes beszoktatast
2013. júl. 26. 16:40
 9/13 Disi ***** válasza:
Mi most vagyunk túl a beszoktatás 2 hetén a 2 éves kislányommal. Minden a lehető legjobban alakul, sírás nélkül bemegy az első naptól kezdve, elköszönünk, nagyon jól érzi magát, játszik a többiekkel, ebédel is, ha megijed esetleg valamitől (pl. a múltkor egy fűnyírótól ami az utcán nyírta a füvet), akkor a gondozónénijéhez szalad. Az alvás azonban nem megy. Annyira fel van pörögve, teszik neki a sok játék, hogy nem alszik el, hiába látja a többieket. Lefekszik az ágyra, de mindig lemászik végül róla. Így egyenlőre hazahozom, neki sem jó ha nem alszik délután és a többieknek sem. Azt azért kérdezd meg, hogy mennyire tolerálják hogy ha esetleg nem alszik, mert én így nem is hagyhatom ott. Azért náluk még nem csendes pihenő van hanem alvás.
2013. júl. 27. 15:15
 10/13 A kérdező kommentje:

Nem tudom olvassa e még ezt valaki...de gondoltam leírom a tapasztalataimat.

Hétfőn ment bölcsibe, ott volt 5 órát, evett és nem keresett minket, nagyon ügyes volt, könyörögni kellett, hogy jöjjünk haza.

Ma pedig már ott is aludt! Megint minden rendben volt, ő volt a második aki elaludt és 2 órát lehúzott!!! 4-kor mentem érte és megint azt mondta, hogy nem akar hazajönni (:

Remélem így is marad!

2013. júl. 30. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!