Tavon szeretnék horgászni 1-5 kg-os pontyokra, kárászokra dévérekre. Milyen damilt vegyek ( vastagság, szakítószilárdság)?
Én feederen 20-as monofilt használok főzsinórnak, 18-as vagy 16-os előkével. Pickeren meg 18-as főzsinórt, 16-os vagy 14-es előkével. Match botomon 16-os főzsinór, 14-es előke. (Bár match-el még nem sikerült 70 dkg-nál nagyobb halat fognom.)
Ha akadós a terep, akkor lehet kicsit durvábbra venni.
Ha messzire kell horgászni, akkor szoktak ajánlani fonott vagy vastagabb monofil dobóelőkét, de én még nem próbáltam.
Milyen bottal szeretnél horgászni?
Ha feeder, és ez a várható legnagyobb halméret, akkor tegyél egy 0.18-as főzsinórt, ami minőségi, ahhoz meg egy 0.14-es előkét, ha nem akadós a terep, 0.06-os fonott előkét, ha akadósabb.
Ha egy sima teleszkópos pontyozó bot, akkor kellhet egy 0.25-ös főzsinór és egy 0.20-as előke is, vagy 0.10-es fonott, fárasztásnál máshogy viselkedik a bot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!