Halak (domolykók) megmentésére valami technika, ötlet?
Figyelt kérdés
Vissza szeretném engedni a kifogott halakat (domolykókat), de többnyire sajnos olyan mélyre nyelik a horgot, hogy nembírom őket megmenteni. A lenyomott horogszakáll jó megoldás ennek kiküszöbölésére?
Nagyobb csali, és valami okosabb horgászati módszer, más szerelék használata is segíthet, hogy ne nyeljenek túl mélyre.
Ha leírnád, hogyan fogod őket, talán tudnék egy-két javaslatot tenni a változtatással kapcsolatban.
2013. jún. 27. 22:55
2/9 A kérdező kommentje:
Úszós szerelékkel fogom őket, aránylag kicsi horog de a méretét nem tudom. Ezen a héten meggyel csaliztam. Sokszor siekrül csak a meggyet letépniük a horogról, amúgy fél/félnek a felét szoktam meggyből a horogra tűzni. amikor meg elviszik mélyen akad és semmivel se tudom kiszedni :/
2013. jún. 28. 07:18
3/9 gomzoli válasza:
Nem tudom, hogyan van az ólmozás elosztva az úszód alatt, de valószínűleg gyorsabb lenne a kapás észlelése, ha a horog fölött 15 centivel lenne a szükséges ólommennyiség kb. fele, a maradék pedig feljebb szétosztva. Tudom, ez ellentmond az úsztatásos (sodortatásos) horgászatra való szerelék "felülről lefelé csökkenő méretű és ritkuló ólomelosztású" szabályainak, de így kisebb a késedelem a kapásjelzésben.
Meg a nagyobb csalit is tényleg megfontolnám, és a horgászboltban kb. 150 Ft-ért kapható horogkiszabadító rudacskát. Kis gyakorlás után elég egyszerűen és főleg kíméletesen ki lehet vele szedni a mélyre nyelt horgot!
A lenyomott horogszakáll (amit Te írtál) pedig már a hab lenne a tortán, jó ötlet!
Hol horgászol, és milyen méretű domikat tudsz ott fogni?
2013. jún. 28. 08:18
4/9 A kérdező kommentje:
Eger patak, a héten 24 cm volt a legkisebb. Összesen 8 domit fogtam, volt egy 32cm is az volt a legnagyobb és ebből a 8 darabból csupán 2-t tudtam visszaengedni. A lenyomott horogszakállnak csak az a hátránya hogy könnyebben leakad a hal?
2013. jún. 28. 10:21
5/9 gomzoli válasza:
A míg nem lazul be a zsinór, addig semmiképp!
2013. jún. 28. 14:43
6/9 A kérdező kommentje:
oké, köszi szerintem azt fogom megpróbálni
2013. jún. 28. 17:55
7/9 anonim válasza:
Én is az Eger-patakban fogtam a legnagyobb domolykómat :D Jó víz csak már ahogy nagyobb lettem így a népkertben azért nem horgászok :D
2013. jún. 30. 21:33
8/9 anonim válasza:
szakáll nélküli horog!
2013. júl. 20. 13:46
9/9 A kérdező kommentje:
A kérdés óta egyszer sem nyelték le a horgot, fogtam azóta jópárat és mint a szájánál akadt könynen sérülésmentesen kitudtam szabadítani, egy sem vesztette emiatt életét. :) kopp kopp
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!