Amatőr horgász vagyok. Legfőképp úszózni szoktam. Láttam ilyet, hogy műkukac. De nemtudom hogy mire jó. Beválik-e egyáltalán?
Ha vicces akarnék lenni, azt tanácsolnám, műkukac-ügyben kérdezd inkább a szomszédasszonyt!
Mire gondolsz a műkukac kifejezéssel?
Csontkukac utánzatra, vagy műgilisztára?
A műcsonti békés halakra való, igazi csontkukaccal társítva érdemes a horogra tenni, előnye abban van, hogy feltűnően van illatosítva és színezve, és a pici halak nem tudják olyan könnyen lecincálni a horogról, mint az igazit.
A műgiliszta pedig a pergető horgászat egy-két módszerében jut szerephez: a Drop-Shot és a Carolina-Rig, vagy a Texas-Rig módszereknél. Ha ezeket a címszavakat a Youtube-on beírod, láthatsz pár szemléltető videót a használatukról.
Az a műanyag csonti, amit én leírtam, az süllyedő volt!
Esetleg a liofilizált (remélem jól írtam) azaz fagyasztva szárított igazi csonti az ami lebegő lehet.
Ha a csontikkal kapcsolatban adhatnék még egy tanácsot:
a pinkie-k (a kisebb méretű, halvány rózsaszínes árnyalatú csontik - a zöld döglégy lárvái) tovább elállnak a hűtőben (akár 3-4 hétig is), és én a megvásárolt pinkiket átteszem egy nagyobb csalisdobozba, száraz etetőanyagba keverve őket, a fűrészpor helyett. Így nem büdösödnek, és tényleg hetekig jók, hűtőben tárolva. Hátrányuk (vagy akár előnyük is), hogy aprók, fele akkorák, mint a szokásos csontik. Itt Németországban azonos áron kaphatók: fél liter 2,5 Euro.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!