Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Amatőr horgász vagyok. Legfőké...

Amatőr horgász vagyok. Legfőképp úszózni szoktam. Láttam ilyet, hogy műkukac. De nemtudom hogy mire jó. Beválik-e egyáltalán?

Figyelt kérdés

2013. jún. 23. 10:47
 1/9 gomzoli ***** válasza:

Ha vicces akarnék lenni, azt tanácsolnám, műkukac-ügyben kérdezd inkább a szomszédasszonyt!

Mire gondolsz a műkukac kifejezéssel?

Csontkukac utánzatra, vagy műgilisztára?

A műcsonti békés halakra való, igazi csontkukaccal társítva érdemes a horogra tenni, előnye abban van, hogy feltűnően van illatosítva és színezve, és a pici halak nem tudják olyan könnyen lecincálni a horogról, mint az igazit.

A műgiliszta pedig a pergető horgászat egy-két módszerében jut szerephez: a Drop-Shot és a Carolina-Rig, vagy a Texas-Rig módszereknél. Ha ezeket a címszavakat a Youtube-on beírod, láthatsz pár szemléltető videót a használatukról.

2013. jún. 23. 11:25
 2/9 A kérdező kommentje:
A csontira gondoltam. Kösz a választ.
2013. jún. 23. 11:42
 3/9 gomzoli ***** válasza:
Ha megengeded, én lebeszélnélek a használatukról. Én a Berkley cég GULP! nevű termékét (a kisüveges) próbáltam párszor, és nagyon lelombozó volt az eredmény... Talán akkor működött volna, ha igazi csontik mellé tűzöm a horogra, de ha van igazi, akkor meg minek a mű? Önmagában használva ugyanis semmit nem fogtam vele.
2013. jún. 23. 11:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen, énis kételkedek benne. Az élettelen, mű dolgok annyira nem keltik fel a halak érdeklődését, de gondoltam megkérdezem.Az élő csonti kényes.Az a baj vele hogy hidegen kell tartani másképp megbüdösödik, de gondolom ezt te is tudod.Ezért gondoltam, hogy ha beválik a műcsonti akkor inkább azt használok, de sikerült lebeszéljél róla.Csak pénzkidobás lett volna
2013. jún. 23. 21:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem pénzkidobás, a legnagyobb előnye, hogy megemeli a csalit . Önmagában nem sokat ér, de képes egy csonticsokrot kiemelni a fenékről, ami nem mind1, főleg ha iszaposabb a fenék.
2013. jún. 23. 22:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Hát, maradok a hagyományos gilisztánál.
2013. jún. 24. 12:15
 7/9 gomzoli ***** válasza:

Az a műanyag csonti, amit én leírtam, az süllyedő volt!

Esetleg a liofilizált (remélem jól írtam) azaz fagyasztva szárított igazi csonti az ami lebegő lehet.

2013. jún. 24. 19:40
 8/9 gomzoli ***** válasza:

Ha a csontikkal kapcsolatban adhatnék még egy tanácsot:

a pinkie-k (a kisebb méretű, halvány rózsaszínes árnyalatú csontik - a zöld döglégy lárvái) tovább elállnak a hűtőben (akár 3-4 hétig is), és én a megvásárolt pinkiket átteszem egy nagyobb csalisdobozba, száraz etetőanyagba keverve őket, a fűrészpor helyett. Így nem büdösödnek, és tényleg hetekig jók, hűtőben tárolva. Hátrányuk (vagy akár előnyük is), hogy aprók, fele akkorák, mint a szokásos csontik. Itt Németországban azonos áron kaphatók: fél liter 2,5 Euro.

2013. jún. 24. 19:46
 9/9 A kérdező kommentje:
Kifogom próbálni.Köszi a tanácsokat.
2013. jún. 25. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!