Szeretnék egy komondort venni, újabban elkezdtem horgászni és szeretném ha a kutya elkísérne bicikli mellett. Mennyi idős korától lehetne bicikli mellett kocognia? Már ha a komondort szokták egyáltalán bicikli mellett futtatni.
Miért lenne tilos kutyát futtatni? :D
Egyébként nem "száguldoznék" a biciklivel,hogy futnia kelljen.
Elhiheted nem minden nap járok horgászni úgyhogy nem kellene körömszakadtáig futnia.
Amúgy a komondor nem az egyetlen választásom csak egy lehetőség volt mert már régóta szemezek evvel a fajtával.
Én foglalkoztam komondorokkal, és valóban nem egy kocogós fajta. Annyira nem szeretnek sokáig, kitartóan futni, hisz sosem volt feladatuk, nem így mint pl a vadászkutyáknak.
Mire eljut abba a korba, hogy bátran futtathatod, már a szőre is viszonylag nagy, ami zavarhatja, nehezebben mozog, könnyen kimelegszik. Ezt nyírással tudod elkerülni.
De a lényeg, hogy a komondor nem egy izgága fajta, jobban szeret heverészni, és csak akkor "dolgozik" ha szükség van rá.
kispalikee
Köszi a választ
Ahogy látod a kérdésemben is írtam hogy kocogni nem pedíg futni.
Nekem még új dolog lenne ez a biciklizés kutyával ugyanis eddig két berni pásztorkutyám volt és velük az erdőbe jártam sétálni így nemigen bicikliztünk.
Hát ha a komondor nemis szeret aktívabban mozogni ami kár mert nagyon szimpatikusak a fajta tulajdonságai akkor elgondolkozok a kuvaszon már csak az írásodból ítélve és van egy kis személyes tapasztalatom is :)apumnak volt egy kan kuvasza kedvesen viselkedett velem de naggyából így ennyi is volt úgyhogy nem nagyon tudok róla túlzottan sokat
Ha jól értem: a tó 15 percnyire van, s utána horgásznál. Szerintem egy olyan kutya, aki izgága, ennyi mozgás után még simán elriasztaná a halaidat. :D Így hát arra, amit írtál, szerintem a komondor jó, mert a biciklizés után szépen elfekszik melletted, míg te horgászol. Az számomra nem teljesen világos mondjuk, hogy miért lenne a kuvasz mozgékonyabb a komondornál, holott ugyan arra lett kitalálva mind a kettő, ráadásul láttam már több kuvaszt is kutyaiskolában, s ők se úgy néztek ki, mint akik szívesen futnak. Félreértés ne essék, én mindkét fajtát nagyon szeretem, de a kuvaszok is gyök-kettővel mozognak. :D Szerintem nyugodtan kérdezz meg inkább erről egy komondor tenyésztőt.
Viszont, ami a komondornak és a kuvasznak is kell: nagy udvar.
a KRESZ tiltja állat vezetését kerékpározás közben (tök mindegy, hogy az kutya, kecske, vagy varánusz), de nem véletlenül, mert veszélyes is. elég egy rossz mozdulat, egy felugró macska, és máris kész a baj...
ha mindenképp kerékpár mellett akarod vezetni a kutyát, akkor földúton tedd, ahol nincs forgalom, így minden szempontból biztonságosabb (puhábbra esel, a kutya ízületeit nem rongálja a beton, nincs vagy kevesebb az autóforgalom).
a komondor, ha nincs elhizlalva és hozzá van szoktatva a mozgáshoz akkor elvileg ki kell bírja a negyed órás kocogást, feltéve, hogy nem a déli hőségben viszed és persze egészséges a csípője-könyöke, csontozata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!