Hogyan kezdjük el a bojlis horgászatot?
Üdv! Véleményem szerint először is a bojlis horgászatnál nem szabad fukarkodni, itt elsősorban a minőség nagyon fontos! Másrészt nem árt alaposan megismerkedni a bojlis apró cikkekkel, hogy pontosan mi mire való, hogyan kell azokat alkalmazni. Rengeteg videó van, ami bemutatja ezeket, de el is lehet olvasni a webáruházak honlapján. Sok praktikus kis cucc van, amit lehet használni.
Aztán fontos a csali, maga a bojli tulajdonságainak megismerése. Rengetegféle gyártó van, nagy differencia van az árakban, minőségben. Nem árt kitapasztalni, hogy milyen méret, íz, vagy szín a legfogósabb.
Nagyon fontos a horog mérete és minősége. Az, hogy a bojlit nem a horogra tűzve, hanem hajszálelőkén kínáljuk fel, hogyan kell ezt megkötni, stb. Elég sokrétű. Az ólom mérete, a fonott előke vastagsága...
A botról, orsóról csak annyit, hogy úgyis az számít, ami a víz alatt van.
Dióhéjban ennyi lenne, amit kezdésnek ajánlanék, az az, hogy (bár nem tudom, hol tartotok) el kellene kezdeni nézegetni a termékeket, bojlis kiegészítőket, árakat. Továbbá meg kellene nézni néhány oktatóvideót a bojlis horgászatról.
Én ezt hosszú évek alatt fejlesztettem ki, volt, hogy a parton más horgászoktól kérdezősködtem, hogy mit, hogyan.
Remélem, tudtam segíteni, ha esetleg van kérdésed, szívesen adom az infót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!