Halászok! Hogyan kell kárászt sütni?
Figyelt kérdés
Gyerekkoromban nagyapám szinte egészben, kizsigerelve levágott fejjel de amúgy egészben sütötte a paprikás bundában a kárászt és soha nem volt benne szálka, tegnap megpróbálkoztam vele, de totálisan telement a szám az első falatnál szálkával, mit ronthattam el? Hozzáteszem nekem abszolút idegen a téma..2013. jún. 17. 19:25
1/2 anonim válasza:
Pucold meg, jó sűrűn irdald be, sózd meg, forgasd meg paprikás lisztben és süsd meg forró olajban! J!ó étágyat!
2/2 gomzoli válasza:
Az előzőben leírták a sűrű írdalást (bevagdosni mindkét oldalról gerincig, félcentinként), utána sózás, és a paprikás lisztben megforgatást.
A sütés mikéntjén van a hangsúly:
bő olajban (ússzon benne a hal), és viszonylag kis lángon, sokáig kell sülnie. Többször meg- megforgatva.
Ha az olaj túl forró, a hal külseje pár perc alatt készre sül, a paprikás liszt megbarnul, de a halhús mélyebb rétegei még nem sültek ahhoz elég ideig, hogy a szálkák "eltűnjenek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!