Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Horgászok! Nektek mekkora a...

Diesel221 kérdése:

Horgászok! Nektek mekkora a legnagyobb halatok? Leírnátok azt hogy hogy fogtátok ki?

Figyelt kérdés

2013. máj. 23. 18:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
12 Kg-s amur. Egy bányatavon már napok óta etettem erjesztett kukorica, búza keverékkel. Eleinte csak etetni jártam a horgászhelyre. A 3. napon ültem le először egy úszós bottal. Feeder botot használtam, 3,90-es, heavy-t. A zsinór 20-as Spro Carp Maxx, pici horog, és 2 grammos fix úszó. Keszegeket, kárászokat akartam fogni sütögetni. Kb. 10 méterre a parttól, egy hínáros mellé etettem, és oda dobáltam. Olyan 3 méter körüli volt a víz mélysége, az eresztékem fenéken volt. A 3. nap este 7-kor ültem le, 2 szem búzát tűztem a horogra. Jó büdös volt a keverék, már hetek óta áztattam. Fogtam jó pár bodorkát, dévért, karikakeszeget, kárászt, vörösszárnyút. Este 9 körül már nagyon csípett a szúnyog, meg alig láttam az úszómat, amikor lassan kezdtem összepakolni. Akkor láttam, hogy az úszó szépen lassan kiemelkedett, megdőlt, majd elindult balra, aztán szépen lassan oldalirányban eltűnt. Ekkor bevágtam. De mintha betonba vágtam volna be, a bot azonnal karikára görbült. A hal hol balra-hol jobbra húzott, mintha a farkába akadt volna a horog. 1 perc múlva lassan a felszínre húztam, ugyan nem láttam mi az, de ahogy hirtelen megfordult, óriásit csapott, és az orsóm visítani kezdett. Meg sem állt a hínárfalig. Szerencsére néhány perc alatt sikerült kiszednem, kipumpálnom, majd gyors telefon ismerősömnek, hogy hozzanak lámpát. 10 prec múlva meg is érkeztek, összesen 40 perc fárasztás után láttam meg először. Hihetetlen érzés volt! Még 10 perc után másodjára sikerült megmeríteni, elsőre kiugrott. A pici horog jól akadt a száj szélébe. Megmértük, 12 kg, fotó, majd visszaengedtem a vízbe. Elég nehezen, de végül elúszott. Sok ember odagyűlt, olyan büszke voltam, hogy az nem igaz! Másnap nem tudtam leülni a horgászhelyre, kb 10-en ott horgásztak már reggel XD
2013. máj. 23. 19:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Kösz a történetet és gratulálok a halhoz!
2013. máj. 23. 19:53
 3/6 anonim válasza:
Jaja, grat! És ez milyen tipikus eset, a sok hülye horgász azt hiszi, hogy ahol fogtak egy nagy halat, ott ők is biztosan fognak...
2013. máj. 23. 20:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Kb. ez olyan mint haveromxD fogtam egy pontyot ő meg futott hogy ott horgászon.
2013. máj. 23. 20:42
 5/6 anonim ***** válasza:

13.94kg ponty.

Élő Tisza.Egy ismerőshöz mentünk, aki évek óta minden nap oda jár.Csónakkal etet reggel, este.

16óra után pár perccel jött a füstölős kapás, majd azonnal csónakba ugrottunk a hely adottságai miatt(ott kg fölött hal nem jön ki partról a fák ágai miatt)40 perces küzdelem, az elején úgy hogy a csónakot sodrásba forgatta a hal,és csak ment,ment,ment.

Csodás hal volt!

2013. máj. 25. 22:35
 6/6 anonim válasza:

Remélem nem számít offnak mert kb. ugyanazt a sztorit írom le amit az első hozzászóló, de ez az én élményem.

Siófok Szabadi Sóstó a helyszín. Páran középiskolások nyaralni (sátorozni) mentünk vonattal, de azért vittem magammal két fenekezőt, csak a szórakozás kedvéért. Nem voltam egy rutinos horgász, ezért kicsit hiányos volt a felszerelésem. A kemping a tópart körül helyezkedett el, de senki nem tudta megmondani hol vehetek napijegyet. Valaki azt mondta, hogy benne van a kemping árában, ezért első nap délután le is ültem pecázni. Annyira jól éreztem magam, hogy egész éjszaka kint is maradtam. Jött pár 2-3 kg körüli ponty és jópár kárász. Az élményt dúsította a kiemelés, mivel merítő sem volt nálam. Másnap büszkén ecseteltem a parton ülő kollégáknak, milyen eredményes is volt az este. 10 percbe nem telt, egy motorcsónak közeledett felém két utassal. Természetesen az engedélyem felől érdeklődtek, mire mutogatni kezdtem a sátrunkat és a kempingjegyet. Hát persze, hogy nem volt benne az árban, de igyekeztem kimagyarázni, mivel tényleg nem volt semmi nyoma a halőrháznak. Ők minden esetre megmutatták hol kellene jegyet vennem. Rendesek voltak, mert ezzel az erővel a botokat is elvehették volna, de megengedték hogy megvegyem az aznapi jegyet! Kicsit szégyellve magam visszamentem és összepakoltam a cuccaim, mert elment a kedvem a pecázástól. Visszatérve a sátorhoz tapasztaltam, hogy a társaim mind alszanak, így jobb híján újra leültem a helyemre!

Dög meleg volt, dél felé járhatott és egész délelőtt egy mozdítást sem tapasztaltam. Már-már én is elaludtam, mikor a fenekezőn egy pillanat alatt akkorát koppant a kapásjelző, hogy majd leestem a székről. Bevágtam, de furcsábbat éreztem mint valaha. Hirtelen nem is gondoltam, hogy hal van a bot végén, azt hittel elakadt. Ekkor hirtelen megindult, de nem simán húzott, hanem nagy ívben elindult tőlem jobbra egyenesen be a nádba. Kb. 30 méterre tőlem el is érte a célját. A beállómon a nád jó három métert elfoglalt a vízből, ezért csak úgy tudtam feszesen tartani, hogy bele kellett mennem a vízbe. Ez azért volt kellemetlen, mert a levágott nád torzsáin kellett lépkednem befelé mezit láb. Tökig bent a vízben totál elakadt szerelékkel, már nem is reméltem, hogy meglehet a hal. Negyed óra múlva megjöttek a többiek és elkezdtek drukkolni. Egy barátom behozta a telefon és felhívtam a nálam rutinosabb horgász édesapámat, mit tegyek. Ha nagyon erőszakosan cibálom elszakad, de mintha mozogna a hal a végén. Azt tanácsolta maradjak úgy, tartsam feszesen ki fogja szabadítani magát a hal! Innen még másfél órát ázott a seggem a vízben és ugyanennyit aszalódott a fejem a napon! :)

A végén tényleg kiszabadította magát. Egyre nagyobb mocorgásokat éreztem a damil másik végéről, végül újra elkezdett húzni. Pár perc fárasztás után pillantottuk meg először és hihetetlennek tűnt a látvány főleg az esti eredményekhez képest. Ekkor hasított belém a gondolat, ugyanis továbbra sincs merítőm ami egy ekkora ha esetében már tényleg nélkülözhetetlen. Barátaim a szomszédos horgásztársaktól kértek segítséget. Egy mogorva pecást végül a saját társai beszélték rá, hogy legyen hajlandó segíteni, de nem volt szándékában a kezembe adni az eszközt (biztos megeszem). Jöjjek ki a vízből és ő megmeríti - mondta. Köszi, állni alig bírok a nádon, nem még fárasztás közben azon lépkedni. Mindegy, valahogy kijöttem és kiemeltük! Nekem csak ekkor tűnt fel, hogy vagy 50 ember állva tapsol mögöttem. Pár perccel később újra arra járt a motorcsónak és a vízről kiabálva érdeklődtek volt-e valami. Benyúltam a hal két kopoltyúja alá és felemeltem, hogy lássák, mire a pasi a csónakban csak legyintett és továbbment! :)

A maga 7,6 kilójával nem a világ legnagyobb ponttya volt, de büszke voltam és hihetetlen élmény volt 15-16 évesen ezt megélni.

Ez után jött a legszebb része a dolognak. Eldöntöttem, hogy halászlé lesz belőle, de ugye vonattal nem igazán hoztunk magunkkal 20 literes kondért, sem turmixgépet az alaplékészítéshez. Egyesével szedtünk össze mindent a kempingből, főleg a nekem drukkoló társaság segített és nagyon jó érzés volt az önzetlenség. Ennek következtében estére igen nagy társaság ült a tűz köré halászlét szürcsölni :) (köztük hollandok, németek, osztrákok, akik sosem ettek még ilyet) A legnagyobb elégtétel az volt, mikor a halőrházba értem két tányérral, ahol elismerően fogadtak...

Évekkel később visszatértem és a halőr előre köszönt. :) Megismert és megkért, ha megint fogok halat főzzek egy olyan jó halászlét mint akkor!

Soha életemben többet nem ültem le úgy horgászni, hogy nem volt érvényes jegyem és kellő felszerelésem a halfogáshoz...

2013. máj. 30. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!