Miért nem akadt meg a hal? Bővebben lent.
Fenekezésről most tértem át bojlis horgászatra. Még ötvöztem a kettőt, ólom helyett etetőkosarat használtam.
Tehát a helyzet: 8 kapásból mindössze egyet seikerült megfognom. Mindegyik nagyon szép kapás volt, az a tipikus "süvítős", még a kapásjelző is leesett, csak mire felveszem a botot már sehol semmi.
Arra jutottam, hogy lehet, hogy olmot kellene használnom az akadás biztosítása végett. Vagy olyanon is gondolkodtam, hogy a bojli és a horog közötti távolság kicsire sikeredett(kb 2 mm) és így kifordult a horog.
Mi a véleményetek?
Köszönm!
Egyébként 20mm-es bojlit használtam 4-es ileetve 6-os horoggal. A távolság pedig kb 2-3 mm volt.
Növeld a távolságot 0,5-1 cm-re, és inkább 2-es, vagy 4-es horgot használj, de kisebbet ne. A másik pedig, ha túl könnyű a kosár, akkor nem lesz rendes az akadás. Lehet kapni ólmos kosarakat, használj inkább olyat, 70-80 gramm önsúly kell legalább, 100 gramm még jobb (plusz a kaja súlya). Vagy ilyen súlyú ólmot, és az etetőanyagot arra is rágyúrhatod, ha megfelelő állagú.
Az is fontos, hogy a használt súly (kosár vagy ólom) fixre legyen kötve, ne csúszóra! Az orsó nyeletőféke (ha van és használod is) pedig ne legyen lágyra állítva, hanem viszonylag szorosra, így biztosabb az akadás kapás esetén.
Az előke hossza kb. 15 (max. 20) centi legyen.
Köszönöm! Nagyon sokat segítettél!
Az előkéim soha nem hosszabbak 15 cm-nél, de a nyeletőféken akkor állítok mert én gyengébbre szoktam állítani.
Szerintem az etető kosarat rendes ólomra cserélem, hisz úgyis parittyával etettem/etetek.
Köszönöm mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!