Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Mennyit ússzak, hogy erősödjön...

Mennyit ússzak, hogy erősödjön a felsőtestem?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő: a lábaim erősek, állóképességem van, a hátam viszont nagyon gyenge és a karjaim felemásak. Kondiba jelenleg nem akarok menni. Mit és mennyit ússzak, hogy lássak fejlődést a karjaimon és a hátamon? Ilyesmi tanácsra gondoltam hogy amíg elfáradsz és még 2 hossz stb.

2013. máj. 11. 02:09
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja, és milyen gyakran? (emellett sportolok hetente háromszor)
2013. máj. 11. 02:10
 2/6 anonim ***** válasza:
82%

Pedig nem ártana mellé súlyzós edzés. Az úszók közül is akik izmosabbak, azok kondiznak mellé és edzenek gumiszalagokkal is. De nézd meg pl Cseh Lacit, minden tiszteletem az övé, nagy király, de semmi izma nincs szegénynek. Szóval az úszás önmagában, ha nem olyan jó a genetikád, akkor nem elég az izmosodáshoz.

Ha mégis csak az úszás lenne nálad, akkor csináld intervallumban, azaz néhány hosszt sprintben ússz le és vissza meg lazábban, majd megint sprint. Az intenzívebb szakaszokkal jobban stimulálod az izmokat. De ahhoz, hogy erősödj megfelelő étrend is kell, 2g x ttkg fehérje és annyi ch, hogy kalória pluszban legyél, ami alkattól függően 4-6g x ttkg.

2013. máj. 11. 06:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

rövideket! (50-100m, sokszor, és nagyon erösen, akár 30-40 mp pihenökkel is lehet, persze rendes melegítés után)- szerintem legalább heti 3x

a hosszúktól inkább fogysz/szálkásodsz

2013. máj. 11. 21:10
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindkettőtöknek! Elég hülyének érzem magam, de első, muszáj megkérdeznem, hogy mi az a ch?
2013. máj. 13. 15:01
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szénhidrát.
2013. máj. 13. 15:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Jaa vágom carbohydrate, köszi szépen!
2013. máj. 13. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!