Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Mennyi halat vihetek el?

Mennyi halat vihetek el?

Figyelt kérdés

Egy érdekes problémát vetett fel minap egy ismerősöm.

A település, ahol lakik, a Zagyva folyó mellett található. A folyón lévő közúti híd kettészeli azt, és egyben horgászatilag is határt húz. A hídtól vett két eltérő irány más vízkezelőhöz tartozik.

Ha mindkét részre van az illetőnek engedélye és az egyik oldalon megfogta a kvótát, átülhet-e a másik oldalra, hogy ott is megtegye ugyanezt.

A lényeg, hogy van két különböző, kiváltott engedély, de a vízterület földrajzilag ugyanaz és a vízben nincs semmiféle olyan akadály, ami a halak vándorlását egyikről a másikra gátolná.

2013. márc. 22. 16:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Hmm érdekes. Elvileg megtehetné hogy átül szerintem, és onnan is kifogja a kifogható mennyiséget. A kérdés már csak az, hogy ha a halőr nem követte figyelemmel ezt az egészet, akkor hogy bizonyítja, mikor már átült, hogy ezt nem a második helyen fogta, hanem még az előző helyen?
2013. márc. 22. 17:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Természetesen ha azt nézzük akkor minden további nélkül megteheti. Azt hogy a halat hol fogta azt pedig a becsületes horgász beírja a fogási naplóba, ezt a halőrnek megcáfolnia nem igazán lehet amíg szám szerint meg vannak a halak.

Bár én is elfogyasztom általában amit megfogok, de a víz ilyen "lerablása" számomra nem túl etikus... (csak azért mert lehet nem kötelező, ha érted amit mondok)

A halőr viszont ha kötekszik, akkor amíg a papírok rendbe vannak, úgy a halőrnek kell bizonyítani a vétkességet....

Én viszont nem ülnék át azzal a hallal a másik oldalra horgászni amit az előző helyen fogtam. Már csak a békesség kedvéért sem...

2013. márc. 22. 18:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Bár szabályos szerintem, de etikátlan is. Egykettőre lerabolják így a vizet s utána válthat 100engedélyt hiába. A horgászat sport, és kapcsolat a természettel. Ne légy mohó.
2013. márc. 22. 21:17
 4/6 anonim ***** válasza:

2# vagyok

Jó nagy baromságot írtam!!! Mivel fogási naplót az állami horgászjegy mellé kapsz, így teljesen mindegy hogy hány helyre van területi engedélyed állami vízen, a napi kvóta az egy és ugyanaz, nem sokszorozódik. Ez alól kivételek az olyan magántavak amik eltekintenek az állami horgászjegy kiírásától!

2013. márc. 24. 15:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdés.Elvileg a fogás helyét is meg kell jelölni, amennyiben az állami engedélyhez kapott fogási naplót használja.

Próbálok utána olvasni, érdekel :)

2013. márc. 28. 07:59
 6/6 A kérdező kommentje:

Valóban érdekes és sokaknak nem egyértelmű. Mint ahogy nekem sem volt teljesen. Utánakérdeztem, ahol tudtam. Még a helyi MOHOSZ-nál sem sikerült egyértelmű választ kapnom.

Én arra jutottam, hogy az állami jegy mellé járó fogási naplóba egy nap 5 nemeshal (3+2) jegyezhető be. Amennyiben az illető más, saját fogásinaplós területi jeggyel is rendelkezik, onnan szabadabb a rablás.

2013. márc. 28. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!